El casal d'estiu de la Vall d'en Bas fa un bon balanç de la temporada

Fonts de l'organització han destacat que les mesures de prevenció van funcionar "perquè en tot l'estiu només va caldre aïllar un grup i per un positiu indirecte".

Casal d'estiu de la Vall d'en Bas.
Casal d'estiu de la Vall d'en Bas. | Cedida
Redacció
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:42h
Aquest any, el casal d'estiu de la Vall d'en Bas ha estat marcat per la presència de la Covid-19. Aquest fet, lluny de suposar només un entrebanc, ha estat també un repte i una manera de superar-se i oferir un casal amb una qualitat pedagògica destacada, segons han destacat els seus responsables en un comunicat.

Fonts de l'organització han destacat que les mesures de prevenció van funcionar "perquè en tot l'estiu només va caldre aïllar un grup i per un positiu indirecte".

L'esforç col·lectiu entre ajuntament, monitors i famílies s'ha fet notar "i ha donat com a resultat un casal didàctic i segur, divertit i amb les màximes garanties", han indicat.

L'adaptació a les mesures marcades pel PROCICAT i la Direcció General de Joventut han estat presents fins el darrer dia de casal i han servit per poder oferir aquest espai de lleure i educatiu a la mainada, després d'una primavera marcada per l'estat d'alarma i el confinament. S'ha seguit la línia pedagògica de cada any però les circumstàncies han portat a oferir unes activitats molt més treballades. Els responsables del casal d'estiu consideren que aquesta metodologia, més enllà de pandèmies, ha vingut per quedar-se "i probablement sigui un dels grans aprenentatges d'aquesta particular situació que estem vivint". Per tant, la idea és repetir format i model en els propers estius.

A nivell d'inscripcions, es va assolir el 80% respecte altres anys i el sistema d'inscripció on line va ser efectiu, tot i la caiguda del servidor del Consell Comarcal del primer dia.
L'aposta per anar a l'espai del Verntallat es considera "excel·lent" i s'ha valorat molt positivament per part de les famílies i l'equip educatiu de monitors.

Atenent a les especials circumstàncies, l'ajuntament va fer un esforç econòmic per dotar d'una persona més els grups de 10 infants per monitor amb la contractació de monitors de reforç i les mesures de seguretat i higiene es van seguir al peu de la lletra fins el darrer dia. També es fa un bon balanç del servei de menjador.