Política

Lluís Guinó i Pep Berga estripen el carnet del PDECat

Tots els regidors d'Olot que militaven al partit, Montserrat Torras, Estanis Vayreda, Aniol Sellabona i Agustí Arbós, també segueixen l'estela del president Puigdemont

per Pilar Màrquez Ambròs , 1 de setembre de 2020 a les 11:22 |
Una delegació del partit, entre els quals Lluís Guinó, a les portes del Parlament Europeu (arxiu). | PDECat
L'alcalde de Besalú i responsable de la coordinació al Parlament del PDECat, Lluís Guinó, ha abandonat la direcció i s'ha donat de baixa del partit després de la decisió de la formació de portar JxCat als tribunals pel control de les sigles . L'alcalde de Besalú ha explicat a Twitter que ha insistit per sumar i integrar la "diversitat" a l'entorn del lideratge de Carles Puigdemont, i que a partir d'ara defensarà la "confluència" per fer "més gran" l'espai polític, ja des de JxCat. Guinó és un dels diputats del grup parlamentari de JxCat que aquest dilluns ha anunciat que es donava de baixa del PDeCAT. Amb la baixa de Guinó, la direcció del PDECat s'ha reduït de 30 a 17 membres en dos anys.
 

Guinó no és l'únic polític de la Garrotxa que ha estripat el carnet. Així doncs, l'alcalde d'Olot, Pep Berga, i quatre regidors més del consistori que militaven al partit, Montserrat Torras, Estanis Vayreda, Aniol Sellabona i Agustí Arbós, han donat el mateix pas en les darreres hores.
 

800 baixes

Un 7% dels associats del PDECat -uns 800 membres- s'han donat de baixa del partit per la pugna contra JxCat, segons la direcció de Bonvehí. Aquest dilluns han estripat el carnet el president de JxCat, Carles Puigdemont; els presos del partit, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn; els consellers Jordi Puigneró, Damià Calvet, Miquel Buch i Meritxell Budó; i la gran majoria de diputats al Parlament.


La formació hereva de CDC ha perdut en poques hores els seus grans referents polítics, i Bonvehí ha quedat aïllat. JxCat ha culminat així la ruptura de les relacions, i aboca el PDECat a presentar-se en solitari a les eleccions. L'executiva de Bonvehí diu que manté els canals oberts amb el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez -també empresonat a Lledoners. Les esperances, però, queden pràcticament dinamitades.

 

Participació