L'ocupació hotelera a Olot arriba al 80% a l'agost, un 12% més que l'estiu passat

És la millor xifra dels darrers cinc anys i confirma la ciutat com a destinació de natura per al turisme interior

Pla general de l'oficina d'atenció turística d'Olot.
Pla general de l'oficina d'atenció turística d'Olot. | Aj. Olot
Redacció
01 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:34h
L'ocupació mitjana hotelera a Olot durant el mes d'agost s'ha situat en el 80%, segons les dades recollida per l'oficina de turisme. Aquestes dades suposen un increment en relació al juliol i un increment del 12,1% en comparació amb el mateix període de l'any passat. De fet, segons informa l'ajuntament, és la millor xifra d'ocupació dels darrers cinc anys. Han detectat un augment del nombre de visitants procedents de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que s'ha convertit en el perfil majoritari dels turistes que han passat les vacances d'agost a la capital de la Garrotxa.

La pandèmia, les restriccions de mobilitat i les recomanacions per part d'alguns països europeus d'evitar zones com Catalunya han fet minvar el nombre de turistes internacionals i d'arreu d’Europa, que s'ha situat en el 8,3% del total.

Tot i la davallada del turisme estranger, la majoria dels visitants que han passat els seus dies de descans a Olot han incrementat els dies d'estada. Concretament el 37% dels visitants s'han allotjat a Olot durant quatre o més nits i un 30,1% hi ha pernoctat dues nits.

El patrimoni natural de la zona, el volcà Montsacopa, les exposicions previstes als museus, recórrer els itineraris de vies verdes i gaudir del comerç local són els principals atractius de la ciutat, segons els visitants.

Durant aquest mes d’agost, el personal de l'Oficina de Turisme d’Olot ha atès a 2.991 persones, de les quals un 94,8% han estat de forma presencial i el 5% telefònicament, la resta ha estat per correu electrònic i correu postal. Aquestes xifres suposen una reducció del 39,8% respecte a l'agost de l'any passat, tot i que representen una estabilització i increment respecte del juliol d'enguany. L'atenció telefònica ha augmentat un 15,3% respecte el mateix període de l'any passat.

Paral·lelament, continuen incrementant-se les sessions a la pàgina web de www.turismeolot.cat, que ha arribat a les 5.845 aquest agost i ha superat el registre del 2019 quan es van assolir les 5.812 visites. Per ordre, les sessions han estat principalment d'usuaris i usuàries d'Espanya, França el Regne Unit i els Estats Units. Aquest juliol ja es va registrar un augment del 30% de les sessions al web de Turisme Olot.

Aquestes dades recollides per l'Oficina de Turisme, així com les valoracions recopilades a les enquestes de satisfacció dels visitants, reafirmen les mesures i accions plantejades al Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació d'Olot i La Garrotxa. El desenvolupament del turisme i l’impuls del comerç de proximitat són dos dels principals pilars d'aquest document que contempla 122 accions per pal·liar els efectes de la crisi pel coronavirus a la ciutat i a la comarca.

Entre les diverses mesures acordades, s'ha previst el reforç de la botiga de Turisme d'Olot mitjançant la promoció d'artesans, artistes i associacions del territori, així com oferir la possibilitat de realitzar visites i proporcionar informació turística en format digital. A més, s'han posat en marxa les campanyes de promoció del comerç local com 'Triem a prop, donem vida a Olot', o la possibilitat que els comerços, restaurants i empreses de serveis d'Olot puguin disposar d'espais gratuïts a diferents mitjans de comunicació local. En concret, ja hi ha 132 de negocis que s'han apuntat a aquesta iniciativa impulsada per l'ajuntament.

També han previst renovar el web de Turisme d'Olot per potenciar les visites a la ciutat i la comarca així com l'acceleració de la construcció de més carrils verds, vies verdes i l'impuls de la xarxa de senders d'Itinerànnia, incrementant la mobilitat sostenible a la ciutat i la comarca, entre moltes altres. Part de les 122 accions s'han iniciat o es troben en marxa mentre que d'altres s'estan acabant de perfilar per tirar-les endavant el més aviat possible.
Arxivat a