S'aprova una moció de JxCat per a disposar del superàvit municipal

El ple –amb l'abstenció de la CUP i el PSC– vol que es permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats

El batlle d'Olot, Pep Berga, al despatx durant el ple d'avui.
El batlle d'Olot, Pep Berga, al despatx durant el ple d'avui. | Foto: Xavier Borràs.
27 d'agost del 2020
Actualitzat a les 20:00h
El ple telemàtic de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous ha rebutjat, a través d'una moció presentada per JxCat, que ha defensat el batlle, Pep Berga, l’acord signat per la
FEMP i el Govern de l’Estat, el passat 4 d’agost, “per contribuir des dels municipis a desenvolupar una mobilitat sostenible, l’agenda urbana i polítiques de cures i suport a la cultura”, i insta el Govern de l’Estat i els grups parlamentaris a recollir les reivindicacions financeres dels ens locals en els termes d’aquesta moció, tot i garantint el crèdit extraordinari per a la recuperació econòmica i social de les entitats locals amb una dotació mínima a fons perdut de 5.000 milions d'euros.

La moció s'ha aprovat amb l'abstenció de la CUP, que considera, en veu d'Adriana Roca,  que el propi Ajuntament ja havia votat contra les lleis estatals que no permeten l'ús del superàvit municipal i, per contra, ara, demana a la moció "flexibilitzar la regla de despesa" per a modificar la llei 2/2012 d’estabilitat pressupostària, per així donar més marge a les administracions locals en la resposta a la present crisi. També, s'ha absitngut el PSC, ja que un vot favorable hauria estat contra el seu propi partit, que mana a l'Estat. Anna Barnadas, per la seva banda, que ha votat a favor de la moció, ha qualificat la mesura d'una "conficació" inadmissible.

La moció reclama al Govern espanyol que permeti que les administracions locals puguin disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats per a destinar-los a mesures per a la reactivació socioeconòmica de les respectives comunitats locals. A la vegada, que es garanteixi l’accés dels ens locals que no tinguin aquesta possibilitat al crèdit estatal extraordinari anunciat per a la recuperació econòmica i social de les entitats locals i evitar, d’aquesta forma, municipis de segones velocitats.


 
Arxivat a