Olot s'adhereix al projecte «Entorn sense fum» de l’Agència Catalana de Salut Pública

El ple ho ha acordat per unanimitat amb l'objectiu de prevenir l’inici del consum de tabac entre la mainada i els joves

Una imatge del ple telemàtic d'aquest dijous.
Una imatge del ple telemàtic d'aquest dijous. | Foto: Xavier Borràs.
27 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:07h
El ple de l'ajuntament d'Olot d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat adherir-se al projecte "Entorn sense fum" de l’Agència Catalana de Salut Pública. El programa té l'objectiu de prevenir l’inici del consum de tabac entre la població infantil i jove, evitant l’exposició al fum ambiental de tabac i sensibilitzant als adults.  
 
Actualment, no està prohibit fumar en espais a l’aire lliure prop d’instal·lacions esportives i educatives, com tampoc a les portes d’entrada d’aquests equipaments. Amb aquest programa de prevenció del tabaquisme es pretén evitar que es fumi en espais pròxims i a les portes d’aquests equipaments, sensibilitzant dels riscos del consum de tabac, reduint-ne la visibilitat i evitant la normalització d’aquestes pràctiques.  
 
D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Olot vol iniciar la retolació, senyalització i implementació del projecte a partir de la setmana vinent. D’entrada, s’ha previst començar aplicant-ho de manera progressiva als centres educatius, als equipaments esportius i culturals de la ciutat.  

 
Arxivat a