Alternativa Verda demana una moratòria i un debat al Parlament sobre la implantació de la 5G

El partit degà de l'ecologisme català vol que s'asseguri, entre d'altres, que la potència i extensió de les ones electromagnètiques no afectarà la salut de les persones

EcoDiari
27 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:59h
Un antena de telecomunicacions de cinquena generació (5G).
Un antena de telecomunicacions de cinquena generació (5G). | Arxiu ED.
El partit degà de l'ecologisme català, Els Verds- Alternativa Verda, fundat el 1983, manifesta públicament la seva preocupació per la manca de debat democràtic sobre la implantació a Catalunya de la Xarxa de Telecomunicacions Cinquena Generació (5G).

La "República digital" que vol imposar el conseller de Polítiques Digitals i Funció Pública, Jordi Puigneró, amb el suport del Govern Torra, no contempla, segons els ecologistes, el procés de democràcia participativa amb una innovació que afectarà les formes de vida de la població.

Alternativa Verda creu que aquest debat hauria de contemplar:

1) Garantir que la 5G no derivarà en aplicacions "tecno-autoritàries".
2) Que l'extensió i potència de les ones electromagnètiques de la 5G no afectaran la salut de la població.
3) Que l'increment del consum energètic del 2 al 2,5% segons els experts no afectarà la Llei de Canvi Climàtic i els seus objectius.
 

Manifestació contra la 5G a Barcelona el passat 25 de gener. Foto: 5GGlobal ProtestDay.


La 5G, que forma part de l'estratègia de Bill Gates i les grans corporacions que dominen el sector digital, i de l'Aliança Mundial per la Immunització i la Vacunació, comportarà per al seu funcionament 50.000 satèl.lits i 2 milions de torres de telefonia i antenes terrestres.

En conseqüència, Els Verds-Alternativa Verda demanen al govern el president Quim Torra una moratòria efectiva per la 5G i un urgent debat al Parlament de Catalunya per a conèixer les posicions dels partits polítics.

Hi ha diverses campanyes per aturar la imposició d'aquesta tecnologia.