El desviament del trànsit a la plaça Clarà d'Olot ofereix una imatge inèdita del carrer Mulleras

Les obres a l'antiga benzinera encara no comporten, en aquest període final de vacances, excessius problemes de mobilitat

Uns operaris han bastit un mur metàl·lic que impedeix el pas de persones i vehicles.
Uns operaris han bastit un mur metàl·lic que impedeix el pas de persones i vehicles. | Foto: Xavier Borràs.
26 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:19h
Des d'aquest d’aquest dimarts, 25 d’agost, roman tallat al trànsit el carril de circulació entre la plaça Clarà i el carrer Mulleras, tal com va avançar fa una setmana NacióGarrotxa. Aquest canvi en la circulació tot coincideix amb de l’inici de les obres de construcció en aquest xamfrà d’un nou edifici a les instal·lacions de l'antiga benzinera, que va obrir el servei als anys quaranta del segle passat fins l'any 2006.
 

Mentre durin aquestes obres es recomana com a itinerari alternatiu per a arribar al carrer Mulleras, plaça Mercat i carrer Lorenzana que es pugui utilitzar la ronda Fluvià i l'encreuament amb el carrer Marià Vayreda. S’hi podrà arribar pel carrer Vilanova (des de la plaça Clarà) o bé pel carrer València i plaça Espanya (des del passeig de Barcelona).

De moment la imatge que ofereix el primer tram del carrer Mulleras, en aquest darrer període de vacances, és força inèdit. En aquests dos primers dies, els operaris que treballen en el xamfrà han bastit un muret metàl·lic per a impedir el pas de vehicles i persones a l'espera de mobilitzar la maquinària i els treballadors que començaran l'obra que durarà, segons fonts municipals, fins al pròxim mes de maig.

Habitualment, per tal d'evitar problemes de mobilitat i embussos, dos agents de la Policia Municipal s'encarreguen d'adreçar i dirigir el trànsit en aquesta cruïlla. En les pròximes setmanes, amb el mercat setmanal dels dilluns, i l'obertura de les escoles, es veurà si augmenten les dificultats o tot flueix com fins ara.
 

Imatge inèdita del primer tram del carrer Mulleras buit. Foto: Xavier Borràs.


Tot i que el carril al carrer Sant Esteve i el carrer Pare Roca no es tallarà a la circulació, per descongestionar el trànsit a la plaça Clarà es recomana que, per anar des de l’avinguda Santa Coloma fins l'avinguda Reis Catòlics, al Pla de Baix o bé cap al carrer Monsalvatje, la zona del Firalet, el barri del Morrot o per arribar a l'Escola Pia es pugui utilitzar el carrer Ramon i Cajal, Marià Jolis Pellicer i Pou del Glaç. L’objectiu és evitar, en la mesura del possible, l’ús dels carrers més propers a la plaça Clarà per evitar possibles afectacions al trànsit viari.
 
D’altra banda, i per a facilitar la circulació pel carrer Panyó, s'ha invertit el sentit del tram superior. D’aquesta manera, mentre durin les obres, l'entrada serà per la plaça Clarà i la sortida pels carrers Concepció Vayreda i Vilanova. El tram inferior es mantindrà com en l’actualitat, sense canvis de circulació.
 

Plànol amb les afectacions viàries per les obres a la plaça Clarà. Foto: @olotuit.


Per a fer compatibles les obres amb la mobilitat a peu, es posarà en marxa un pas de vianants amb semàfor entre el carrer Panyó i la plaça Clarà. Els treballs de construcció del nou edifici està previst que s’allarguin fins a finals de maig de l’any vinent.
 
L’Ajuntament d’Olot demana disculpes de forma anticipada per les molèsties que les obres puguin ocasionar als veïns de la zona i de la ciutat. En cas de dubtes o qualsevol incidència es recomana posar-se en contacte amb l’Àrea de Territori de l’Ajuntament d’Olot al telèfon 972 27 91 25 o bé contactant amb la Policia Municipal d’Olot al telèfon 972 279 133.