Sant Privat d'en Bas recupera la font del Roc

La voluntat de l’Ajuntament és fer un acte oficial d’inauguració per a reconèixer l’esforç i l’aportació de tots els voluntaris que han participat al recobrament

La nova font del Roc, a Sant Privat d'en Bas.
La nova font del Roc, a Sant Privat d'en Bas. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:25h
Després de la recuperació l'any 2017 de la font del Gat de Sant Esteve d’en Bas, de la font del Tortonell al Mallol el 2018 i de la font dels Romaguers de Can Gelada el 2019 a Joanetes, ara li ha tocat el torn a la recuperació d'una font a Sant Privat d’en Bas, concretament la font del Roc.

L’aigua d’aquesta deu, que neix a la part alta entre Sallent i Santa Magdalena, i que la gent gran assegura que mai no s’havia assecat, s'ha acondiciat de nou  a partir de la petició dels veïns.

De fet, aquesta font era la que captava l’aigua dels dipòsits municipals i abastia tot Sant Privat però, amb el pas del temps, va romandre tallada. Va caldre reparar tot el sistema de canonades que baixaven de la deu fins a la font. En aquesta tasca, cal agrair tot l’esforç dels veïns de Sant Privat que, en hores lliures, van anar reparant-les des de la sortida fins al punt de la font. Allà, la brigada municipal va continuar les tasques que han permès, finalment, recuperar-la.

La idea de l'Ajuntament de la Vall d'en Basera era fer un acte d’inauguració –coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, el passat 22 de març– amb els veïns i amb totes aquelles persones implicades en la posada en funcionament de nou de l’antiga font del Roc, però la irrupció de la Covid-19 va obligar a suspendre’l.

Amb tot, la voluntat de l’Ajuntament és fer un acte oficial d’inauguració per a reconèixer l’esforç i l’aportació de tots els voluntaris que han participat en la recuperació d’aquesta font oberta però, actualment, no hi ha cap data fixada encara per l’amenaça vigent de la pandèmia.