El president Quim Torra esdevé promotor turístic de la Garrotxa durant uns dies

A través del seu compte d'Instagram comenta les visites a Castellfollit de la Roca, Beget, Riudaura o el Museu de la Garrotxa a Olot

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la família a Castellfollit de la Roca.
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb la família a Castellfollit de la Roca. | @quimtorra.
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 15:20h
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra Pla, ha esdevingut aquests dies d'estiu el millor promotor de les bondats turístiques de la Garrotxa.

A través del seu compte d'Instagram ha donat compte, des de fa quatre dies, de diverses visites a municipis de la comarca –com Castellfollit de la Roca, Beget (Alta Garrotxa, Riudaura o Olot–, que ja coneix d'altres viatges anteriors, fins i tot quan no era president del Govern, però sí d'Òmnium Cultural, en què, per exemple, va assistir a l'homenatge al lingüista Antoni Badia i Margarit a Sant Privat d'en Bas.

No és, però, la primera vegada que ho fa com a president del país, ja que l'any passat ja va visitar la vila de Santa Pau, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Vall de Bianya i la Vall d’en Bas.

Podeu veure aquí mateix els diversos escrits i fotografies que ha deixat a l'Instagram fins aquest dijous mateix, en què ha anunciat la fi de la visita amb una breu estada a la casa Solà-Morales, al Firal d'Olot:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La bellíssima Majestat de Beget, obra mestra del romànic del final del segle XI -començaments del XII. Va arribar a Beget, provinent de Bestracà, on havia existit un monestir. Talla de fusta de noguera policromada de dos metres d’alçada, mirada serena, amb una túnica fins els peus. La llegenda diu que el Crist s’enfadà amb les monges del convent i, ofès, va marxar. Un traginer va trobar la figura i la va posar damunt del seu ruc. D’inmmediat, el ruc va quedar immòbil, no va moure una passa més. El traginer, vinga a estirar-lo i donar-li cops perquè avancés, i, comminant-lo, digué: “Tira o rebenta”. Aleshores, la pobra bèstia caigué morta i el traginer va entendre que la voluntat de sa Majestat era quedar-se en aquell lloc, Beget, on s’edificà l’esplèndida església de Sant Cristòfol #beget

A post shared by quim torra (@quimtorra) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Catalunya tenim una formatges excel·lents. Ahir vam conèixer la formatgeria de @peredelescabres . En Marc August va construir-se ell sol el corral de fusta que veieu a les fotos, que el presideix una cita de Virgili, en llatí: «O fortunatos nimium, sua si bona norint, agricolas». Alguna cosa així com que els pastors serien vertaderament afortunats si sabessin tot allò que posseeixen. Les cabres, que pasturen lliures, tenen al corral una selecció de música clàssica. I, si els vaga, poden llegir cites de Martí i Pol. O sigui que els formatges de Riudaura no deixen de tenir un gust a Bach i a poesia que els fa especialment gustosos. El dia abans, vam anar a un taller que en Jordi @jordi_masclet ofereix a Olot a tots aquells que tenen interès en conèixer el món dels formatges i el seu procés d’elaboració. També ens va portar al seu Mas, on en Jordi se sent lliure i feliç. Gràcies, Marc August i Jordi!

A post shared by quim torra (@quimtorra) on

Arxivat a