Les obres d’un nou edifici a la plaça Clarà d'Olot obliguen a desviar-ne el trànsit fins al maig

A l'antiga benzinera, al xamfrà del carrer Mulleras, s'hi bastirà una nova casa amb nou pisos

La cantonada del carrer Mulleras amb la plaça Clarà, on hi havia la benzinera.
La cantonada del carrer Mulleras amb la plaça Clarà, on hi havia la benzinera. | @olotuit.
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:30h
Dimarts vinent, 25 d’agost, romandrà tallat al trànsit el carril de circulació entre la plaça Clarà i el carrer Mulleras, tot coincidint amb de l’inici de les obres de construcció en aquest xamfrà d’un nou edifici a les instal·lacions de l'antiga benzinera, que va obrir el servei als anys quaranta del segle passat fins l'any 2006.
 
Mentre durin les obres –que segons el regidor Aniol Sellabona, s'allargaran fins al mes de maig–, es recomana com a itinerari alternatiu per a arribar al carrer Mulleras, plaça Mercat i carrer Lorenzana que es pugui utilitzar la ronda Fluvià i l'encreuament amb el carrer Marià Vayreda. S’hi podrà arribar pel carrer Vilanova (des de la plaça Clarà) o bé pel carrer València i plaça Espanya (des del passeig de Barcelona).
 
Tot i que el carril al carrer Sant Esteve i el carrer Pare Roca no es tallarà a la circulació, per a descongestionar el trànsit a la plaça Clarà es recomana que per anar des de l’avinguda Santa Coloma fins l'avinguda Reis Catòlics, al Pla de Baix o bé cap al carrer Monsalvatje, la zona del Firalet, el barri del Morrot o per arribar a l'Escola Pia es pugui utilitzar el carrer Ramon i Cajal, Marià Jolis Pellicer i Pou del Glaç. L’objectiu és evitar, en la mesura del possible, l’ús dels carrers més pròxims a la plaça Clarà per a evitar possibles afectacions al trànsit viari.
 

Plànol amb les afectacions viàries per les obres a la plaça Clarà. Foto: @olotuit.


D’altra banda, i per tal facilitar la circulació pel carrer Panyó, s'invertirà el sentit del tram superior: per tant, mentre durin les obres, l'entrada serà per la plaça Clarà i la sortida pels carrers Concepció Vayreda i Vilanova. El tram inferior es mantindrà com en l’actualitat, sense canvis de circulació.
 
Per a fer compatibles les obres amb la mobilitat a peu, es posarà en marxa un pas de vianants amb semàfor entre el carrer Panyó i la plaça Clarà. Els treballs, que comencen la setmana que ve, és previst que s’allarguin fins a finals del mes de maig de l’any vinent.
 
En nom de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona ha demanat disculpes de forma anticipada per les molèsties que les obres puguin ocasionar.

En cas de dubtes o qualsevol incidència poseu-vos en contacte amb l’Àrea de Territori al 972 279 125 o bé a la Policia Municipal 972 279 133. 

Nou apartaments

El nou bloc de pisos –segons conta El Punt Avui– haurà de mantenir els arcs i el pas porxat característics a la banda que aboca a la plaça Clarà, constarà de nou habitatges, tres locals comercials als baixos i un aparcament privat amb set places, al qual s'hi accedirà pel mateix carrer Mulleras.

Els promotors són els propietaris de la finca, l’empresa familiar Fills de Velasco SA (Fivesa), els mateixos que regentaven la popular gasolinera.

 
Arxivat a