Ocupació

Olot contracta nou persones de suport a treballs de jardineria

El projecte permetrà actuacions de millora als espais verds del Nucli Antic per a persones que es trobaven en situació d’atur. També s’ha contractat un tècnic per a l’Aula de Recerca de feina de Mas Les Mates

per NacióGarrotxa , Olot, 17 d'agost de 2020 a les 10:27 |
L'Àrea d'Ocupació del Mas Les Mates d'Olot. | Arxiu NG.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament d’Olot ha contractat 9 persones en situació d’atur per a la realització del projecte "Redescobrim els espais verds del barri: millora d’espais naturals i de lleure", que permetrà mantenir i millorar els espais naturals del nucli antic d’Olot i d’altres zones de la ciutat.
 

La contractació d’aquesta actuació de conservació i preservació del paisatge natural s’engloba dins dels programes d’experienciació laboral de "Treball als Barris 2019" i s’allargarà durant sis mesos. Les persones contractades donaran suport a les brigades municipals, s’encarregaran de col·laborar en les tasques i manteniment de les zones enjardinades, així com la gespa natural d’aquests espais i el manteniment i conservació de l’arbrat.
 

A través d’aquestes tasques, el projecte s’encarrega de donar feina a persones que es trobaven a l’atur, ampliant les seves competències de base, millorant la seva autoestima i oferint una primera experiència laboral als joves.  
 

Nou tècnic a l'Aula de Recerca de Feina

Conjuntament amb aquest projecte i dins del mateix programa de ‘Treball als barris’, el passat dilluns 13 de juliol va començar a treballar un tècnic que s’encarregarà de l’Aula de Recerca de Feina de Les Mates de DinàmiG tpt facilitant l’accés a les noves tecnologies per a una recerca efectiva de feina, oferir suport per a dotar autonomia als usuaris i la millora dels registres administratius.  
 
En aquest sentit, durant els pròxims sis mesos el tècnic atendrà tots els usuaris que visitin l’aula oberta i els donarà suport tècnic pel que fa a revisió de currículums, cartes de presentació, cercadors i webs d’ocupació o els ajudarà a crear els seus perfils a les xarxes professionals de feina. Al mateix temps, a través d'un seguit de tallers, potenciarà l’autonomia dels usuaris pel que fa a la recerca de feina i s’encarregarà d’editar continguts útils per al programa, a més d'ajudar a difondre l’existència de l’aula en els  espais del barri.  
 
En ambdós casos, la contractació està finançada per la Generalitat de Catalunya a través dels Serveis d’Ocupació de Catalunya (SOC), així com pel Ministeri de Treball i Economia Social. En total, avui dia a Olot, estan en marxa tots els programes d’experienciació amb 19 persones contractades per a la realització de 5 projectes.

 

 

Participació