Excavacions i visites guiades al jaciment arqueològic de la Dou

Serà el 28 d'agost en dos torns a partir de les 18:30 h, en què es podran observar noves restes en aquest indret de la Vall d'en Bas

El fossat del jaciment de la Dou a Sant Esteve d'en Bas.
El fossat del jaciment de la Dou a Sant Esteve d'en Bas. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
17 d'agost del 2020
Actualitzat a les 9:25h
Un any més els arqueòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona excavaran en el Jaciment de la Dou, a Sant Esteve d'en Bas. Seran entre 10 i 12 arqueòlegs que del 15 al 30 d'agost estudiaran sobre el terreny les restes en un any, el de la pandèmia, marcat per les mesures de prevenció contra el contagi.

Com que aquest any visiten el jaciment més tard, trobaran el camp ja segat i això farà que aprofitin per obrir l'excavació en extensió. A més, com que els protocols contra la Covid-19 són molt estrictes, no podran obrir el fossar. Això farà que aquest any el tipus d'excavació sigui diferent al d'anys anteriors i que aquesta diferència pugui aportar informació nova. L'any que ve serà l'últim any dels quatre adjudicats a la UAB.

Com cada any, es fa una visita guiada al jaciment que aquest any serà el dia 28 d'agost i es farà en dos torns. El primer passi serà a les 18.30h i, el segon, una hora més tard.
Per assistir a aquestes visites cal inscripció prèvia fins a esgotar places enviant un correu electrònic a otvallbas@vallbas.cat fins el proper 27 d'agost.
 

Cartell de les visites guiades al jaciment de la Dou. Foto: @ajuntamentbas.

Arxivat a