noves tecnologies

Sant Jaume de Llierca, entre els 10 pobles de menys de 1.000 habitants capdavanters en l'administració digital

Segons l'alcalde Jordi Cargol, "aquest guardó destaca el compromís de l’Ajuntament en la transformació digital de l’administració pública"

per Pilar Màrquez Ambròs , 3 d'agost de 2020 a les 18:21 |
Carrer principal de Sant Jaume de Llierca (arxiu). | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca se situa entre les 10 administracions locals capdavanteres en l'impuls de l'administració digital i el govern obert en la categoria de municipis d'entre 500 i 1.000 habitants.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) ha fet arribar aquesta setmana el reconeixement Administració Oberta 2019 al consistori. Aquest guardó l'acredita com un dels ajuntaments que integren el "top 10" de les administracions locals capdavanteres en l'impuls de l'administració digital i el govern obert en la categoria de municipis d'entre 500 i 1.000 habitants.


Segons l'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, "aquest guardó destaca el compromís de l’Ajuntament en la transformació digital de l’administració pública".

"Aquests guardons signifiquen un reconeixement públic a la feina dels polítics i dels tècnics en la transformació digital, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna", ha valorat Cargol. 


Sant Jaume de Llierca és uns dels 10 municipis catalans de menys de 1.000 habitants que ha obtingut aquesta distinció. El Reconeixement Administració Oberta, atorgat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), posa en valor l’esforç dels ajuntaments catalans durant el 2019 en la implantació i ús dels serveis d’administració oberta. Aquests guardons, que distingeixen set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa, s'atorguen segons uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l'ús de determinats serveis de l'AOC.

El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva conseqüent transformació digital en la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna. 

 

Reconeixement a l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca. Foto: Cedida


Aquest guardó se suma al que també ha rebut enguany l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca: el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local. És la segona vegada que el rep i l’atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que fa el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals.

El Mapa d'Administració Digital és una iniciativa única, tant en l'àmbit estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d'un ens públic i, de forma agregada, del món local.

 

Participació