Arquitectura

Can Sau guanya el premi FAD 2020 de l’opinió a la categoria de ciutat i paisatge

Segons el jurat, la intervenció "caracteritza i singularitza un espai perdut de la ciutat, convertint la consolidació d’una mitgera en una oportunitat per a l’espai públic"

per Pilar Màrquez Ambròs, 3 d'agost de 2020 a les 13:31 |
Can Sau, a Olot. | @unparelldarquitectes
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La integració urbana del solar de Can Sau d'Olot ha estat guardonada amb el Premi FAD de l'Opinió a la categoria de ciutat i paisatge. El premi recull el vot d'arquitectes finalistes i premiats d'edicions anteriors.

Segons el jurat, la intervenció "caracteritza i singularitza un espai perdut de la ciutat, convertint la consolidació d’una mitgera en una oportunitat per a l’espai públic". 


L'obra, promoguda per l’Ajuntament d’Olot, és un projecte de l'equip un parell d’arquitectes (Eduard Callís, Guillem Moliner) i l'artista visual Quim Domene, executat per l'empresa Construo Construccions Generals, SL.

El jurat d'enguany ha premiat per la seva arquitectura a 79 habitatges de Protecció al Saló Central de Sant Boi de Llobregat, el cafè–restaurant de Madrid Run Run Run en la categoria d’interiorisme, el projecte de remodelació de la plaça de Mansilla Mayor a Lleó i el Festival d'Estiu de Madrid MADXMAD en intervenció efímera.


Diverses obres vinculades a la ciutat d'Olot formaven part dels projectes finalistes, com Landaburu borda de Jordi Hidalgo i la intervenció per a Lluèrnia Cumulonimbus de l'Escola d’Art d’Olot.

Els premis FAD d'arquitectura i interiorisme, instituïts el 1958 pel Foment de les Arts Decoratives, són els més antics d’Europa i uns dels més prestigiosos.


L’acte de lliurament està previst a Barcelona el pròxim mes de novembre. 
 

La mitgera de Can Sau, d'unparelldarquitectes. Foto: @unparelldarquitectes.

 

Arxivat a:
Societat, Can Sau, FAD 2020
Participació