El Govern donarà 2.600 euros a qui contracti una cuidadora de la llar

A partir d’aquest dilluns ja es poden demanar les subvencions que tenen per objectiu regularitzar la situació de 1.000 dones sense papers

Una treballadora de la llar
Una treballadora de la llar | Europa Press
NacióDigital
03 d'agost del 2020
A partir d’aquest dilluns ja es poden demanar les subvencions per a la contractació de cuidadores de la llar per tal d’ajudar a regularitzar la seva situació administrativa. La persona que faci un contracte a una persona que cuidi un familiar rebrà 2.685 euros, pel cost de la Seguretat Social durant 12 mesos.

El Govern hi destinarà 1,4 milions d’euros. La mesura espera que arribi a 1.000 dones que a hores d’ara treballen sense papers.

La subvenció té algunes condicions. El contracte haurà de ser per un mínim d’un any, a jornada completa, amb 40 hores setmanes i amb el salari mínim. 

Per poder demanar l'ajuda, la persona que contracta ha de tenir uns ingressos bruts anuals, depenent del nombre de membres de la unitat familiar, que van dels 19.000 als 277.000 euros. 

Pel que fa a les persones contractades, ha de fer dos anys que no estan donades d’alta a la Seguretat Social, a comptar de la data de signatura del contracte. Si no tenen nacionalitat espanyola o d’un estat membre de la Unió Europea, han de complir uns requisits específics, que podeu consultar en aquest enllaç. Si no tenen residència legal, han d’acreditar tres anys a l’Estat per mitjà de l’empadronament.