Es posa en funcionament la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines

S’ha posat en comú la situació dels diversos sectors arran de la crisi originada per la Covid-19 i s’ha analitzat i identificat els reptes del territori, amb la mirada posada en el curt, però també en el llarg termini

Els membres de la taula de treball al claustre de la Diputació de Girona.
Els membres de la taula de treball al claustre de la Diputació de Girona. | @diputaciogirona.
NacióGirona
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:12h
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident primer, Pau Presas, han rebut aquest migdia al Saló de Plens de la corporació representants dels agents socials i econòmics més representatius del territori gironí amb l’objectiu de reduir l’impacte de la Covid-19 i impulsar actuacions conjuntes per a la reactivació econòmica de la demarcació, tant en el curt com en el llarg termini.
 
En l’acte, també hi han participat Jaume Fàbrega, president de la Cambra de Comerç de Girona; Pol Fages, president de la Cambra de Comerç de Palamós; Pere Ayach, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols; Marta Casacuberta, directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Albert Gómez, integrant de la junta de la FOEG; Pere Cornellà, president de PIMEC;  Xavier Casas, secretari general d’UGT a les comarques gironines i Belén López, secretària general de CCOO a les comarques gironines.
 
La Covid-19 ha tingut unes repercussions molt negatives en el territori. Ha tocat de ple el sistema econòmic i ha afectat en tots els àmbits possibles la societat en general. La Diputació de Girona ha treballat durant els últims mesos de crisi més intensa per donar resposta a les necessitats més immediates, proporcionant des de material sanitari de tot tipus fins a l’avançament en forma de bestreta de diferents subvencions. I també ho han fet els diferents agents socials i econòmics per donar respostes o mesures de suport als propis col·lectius.

 La trobada d’avui ha servit per posar en funcionament la taula de treball per a la reactivació econòmica de les comarques gironines, amb l’objectiu de treballar conjuntament i trobar el consens dels principals agents implicats per reforçar el desenvolupament econòmic, posant el focus en la capacitat d’inclusió i de presa de decisions per a la reactivació i el retorn a l’activitat.
 
Es tracta d’un espai creat amb vocació de consolidar-se com una eina de referència a les comarques gironines i ideat perquè els diferents agents socials i econòmics de la demarcació hi facin propostes en el seu àmbit i s’hi consensuïn projectes i actuacions per poder-les implementar de la mà de tots els actors implicats i repercuteixin positivament en la ciutadania. Hi ha unanimitat en què sigui la Diputació de Girona, com a ens local supramunicipal, qui assumeixi el rol de pal de paller i aglutinador de les sinergies i mesures que es tirin endavant per a aquesta reconstrucció econòmica i social.