Esquerra insisteix que dotar de recursos l'Espai Cràter d'Olot és un error

La formació republicana demana que es proveeixi econòmicament el Pla i l'Oficina de Reactivació Econòmica perquè sigui 100% efectiva

Dues regidores d'ERC Olot han atès els mitjans davant del cementiri d'Olot
Dues regidores d'ERC Olot han atès els mitjans davant del cementiri d'Olot | @ERCOlot.
NacióGarrotxa
30 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:48h
Per bé que avui mateix el primer tinent de batlle Estanis Vayreda ha insistit en seu municipal que la dotació de recursos econòmics per a fer front a la crisi econòmica imposada per la Covid-19 no té res a veure amb l'aprovació, al darrer ple municipal, d'un préstec d'1,5 milions d'euros per a l'Espai Cràter –per a avançar l'import de les ajudes del fons FEDER sense tensionar la tresoreria municipal–, des d'ERC Olot insisteixen que ni l'Espai Cràter és necessari ni cal dedicar-hi fons que haurien de servir per a dotar els recents Pla i Oficina de Recuperació Econòmica i per l'Ocupació.

23196
Just tres quarts d'hora abans de la compareixença de Vayreda, les regidores republicanes Iolanda Suescun i Laia El Gamouchi han convocat els mitjans de comunicació a tocar del cementiri –zona afectada per les obres de l'Espai Cràter– per a aportar el punt de vista d'ERC Olot sobre aquest projecte, que de bell antuvi sempre han considerat que no es prioritari i que, a més, està mal situat.

El grup municipal també va dir, durant la campanya electoral, que aquest projecte generaria tensions de tresoreria, ja que l'Ajuntament havia d'avançar una part dels diners dels ajuts que rebrà més endavant. "És aquest el motiu pel qual l'equip de govern ha hagut d'aprovar una línia de crèdit d’un 1.500.000 euros", segons les regidores, tot i que el primer tinent de batlle ha insistit avui mateix que és just el contrari, és a dir, que el crèdit es tirar endavant precisament per a no tensionar les finances del pressupost municipal, que ja ha dedicat, amb recursos propis, més de 880.00 euros a pal·liar efectes econòmics i social de la crisi.

Però, des d'ERC Olot creuen que, "ara que s’hauria de poder disposar de tota la capacitat econòmica del consistori per fer front a aquesta situació, se n’ha de dedicar una part a tots aquests projectes que ja no es poden tirar enrere".

Ahir es va presentar l'oficina de reactivació econòmica d'Olot i Garrotxa. Una iniciativa que surt de taula de partits i que era una de les moltes propostes que ERC Olot, des d'un principi, creia imprescindible per avançar correctament en la recuperació de la crisi. Per això, va donar suport a les mesures del Pla de Reactivació.

Així, el grup municipal demana que, si es confia en aquest Pla, un cop l’oficina ja està en marxa, se la doti econòmicament com cal. La primera font d'ingressos hauria de sortir del raonament en positiu de l'Ajuntament, segons les regidores.

"De moment, [la font] està bloquejada des de Madrid" i per això des d’ERC s’està treballant per tal que es desbloquegi. La formació considera que “seria una vergonya que l'estat se la quedés”. La següent font, però, ha de ser, si cal, la capacitat d'endeutament que té el Consistori, ja que s'ha de fer front a l’emergència socioeconòmica des de totes les institucions.

ERC Olot defensa la necessitat de treballar tots junts perquè la recuperació no serà fàcil i reivindica que “s’ha de fer tot i més per a defensar cada lloc de treball, cada comerç de la ciutat i de la comarca, elements que, juntament amb l'habitatge, són les prioritats pels anys vinents per Olot”.  

 
Arxivat a