La delegació del Govern a Girona es reuneix amb els batlles de la Garrotxa per a informar-los sobre la Covid-19

S'han actualitzat les dades sobre la pandèmia i coordinat els protocols d’implantació de mesures

La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa.
La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:58h
El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, i les directores i directors dels diferents serveis territorials, han iniciat aquesta setmana una sèrie de trobades telemàtiques amb els batlles de la demarcació a través dels consells comarcals gironins. Aquest dimecres s’ha celebrat la reunió amb els batlles de la Garrotxa.  

La voluntat d’aquestes reunions és explicar de primera mà quina és l’afectació de la Covid-19 a les comarques gironines; actualitzar les dades sanitàries globals i les que afecten cada comarca, i establir protocols d’implantació de les mesures del Govern. En les seves intervencions el delegat del Govern, Pere Vila, ha recordat que “tenim una feina important a fer les pròximes setmanes, hem de conscienciar que les coses es poden seguir fent, si les fem bé”.  

També, ha parlat de la complexitat que el rebrot es produeixi en temporada turística, pel que suposa per al sector i per la gestió que s’ha de fer. “Estem en un moment d’extrema dificultat perquè els rebrots coincideixen amb la temporada turística i hi ha una doble complexitat, perquè hem de tenir en compte els residents i els visitants”.  

El delegat també ha afegit que "la situació és complexa i hem d’aplicar mesures per evitar els contagis, revertir la situació i no arribar al límit, i el món local ens hi podeu ajudar”.

El director dels Serveis Territorials de Salut, el doctor Miquel Carreras, ha remarcat que “l’única vacuna que tenim són les mesures preventives: rentat de mans, mascareta, distància i evitar aglomeracions. Els ajuntaments ens podeu ajudar a compartir aquesta pedagogia”.  
 
Carreras també ha explicat que molts rebrots se situen a la franja d’edat dels 19 als 40 anys, que la tensió del sistema sanitari es troba principalment a l’atenció primària i que la situació pot variar d’un dia per l’altre.

El director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, ha apel·lat a la contenció i la prudència i ha dit que “Des del departament treballem per fer complir les mesures de tancament de l’oci nocturn o la resolució de les botellades, però demanem la col·laboració dels ajuntaments”.

A banda de les intervencions del delegat del Govern i dels directors territorials de Salut i Interior, la reunió ha servit perquè els representants del món local hagin posat sobre la taula totes les qüestions que han cregut oportunes per a resoldre dubtes, inquietuds, demandes i donar respostes al més coordinades possible.

Els consells de batllies van començar aquest dimarts amb els representants de les comarques de la Selva, el Ripollès i el Pla de l’Estany. Dimecres ha estat el torn de la Garrotxa i el Gironès, i dijous s’acabarà amb el Baix Empordà i l’Alt Empordà.

D’altra banda, a causa dels rebrots de Figueres i Vilafant, fa dues setmanes que s’han reprès les reunions del Comitè Territorial de Coordinació d’Emergències de comarques gironines format pel delegat del Govern, els directius territorials, la Diputació de Girona, els presidents dels Consells Comarcals, els batlles dels dos municipis afectats, els dels municipis de més de 20.000 habitants i els cossos d’emergències i seguretat; Mossos d’Esquadra, Bombers, SEM i Agents Rurals.