El ple de la Vall d’en Bas aprova noves mocions de suport a la sostenibilitat i a la llibertat d’expressió

El municipi s'adhereix a l’Estratègia Catalana de la bicicleta que va aprovar el Govern de la Generalitat

El ple de juliol s'ha tornat a ceebrar per via telemàtica.
El ple de juliol s'ha tornat a ceebrar per via telemàtica. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:40h
El ple ordinari de l'Ajuntament de la Vall d’en Bas, celebrat novament de forma telemàtica, ha aprovat aquest dimarts un seguit de mocions que tenien com a fil conductor incidir en l’aposta de sostenibilitat i energies renovables del municipi. En una sessió amb molts punts de l’ordre del dia i amb un marcat accent tècnic, han destacar les sis mocions presentades.

A nivell de sostenibilitat, s'han aprovat mocions de suport a l’energia renovable i a la celebració d'una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible. Aquesta setmana se celebra a tot Europa entre el 16 i el 22 de setembre d’aquest any. La moció implica, entre d’altres, que la Vall s’adhereixi a l’Estratègia Catalana de la bicicleta que va aprovar el Govern de la Generalitat. A més, es desenvoluparà el Pla estratègic de mobilitat sostenible, l’ampliació de la xarxa de bicicarrils del municipi o la recuperació de camins veïnals per a facilitar-hi els desplaçaments. Precisament, quant a la mobilitat, el ple també s’ha posicionat en contra la pròrroga o ampliació de la concessió de les autopistes AP-2 i AP-7.

Pel què fa a la moció sobre les energies renovables, es demana, entre d’altres, que s’estableixi com a base per als projectes de renovables la protecció de l’interès públic, els espais agrícoles i l’equilibri territorial. De fet, un dels eixos transversals de la moció és demanar que els municipis tinguin veu en tot el procés.

Altres mocions aprovades en el ple de la Vall d’en Bas estaven relacionades amb la llibertat. D’una banda, una rebutjava la decisió de la justícia espanyol de prohibir l’ús de símbols als edificis oficials que no siguin les banderes pròpies. Una altra demanava a l’executiu espanyol recuperar la suficiència financera dels ens locals en els seus recursos. Finalment, el ple també ha denunciat l’espionatge polític patit, segons informacions periodístiques, pel president del Parlament, Roger Torrent i altres figures polítiques catalanes.