Olot engega una prova pilot per a millorar l'eficiència energètica d'habitatges de famílies vulnerables

La iniciativa, aprovada en el darrer ple municipal, forma part del programa HolaDomus i compta amb una dotació inicial de 90.000 euros

10 d'agost del 2020
L'oficina d'HolaDomus, als baixos de l'Ajuntament d'Olot.
L'oficina d'HolaDomus, als baixos de l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
Reduir el nombre de famílies que estan en risc o pateixen pobresa energètica i dotar de solucions i eines a aquests col·lectius més vulnerables per a millorar l’eficiència en àmbit energètic dels seus habitatges són els principals objectius del conveni que l’Ajuntament d’Olot, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i la Fundació Europace han previst i que s’emmarca en el programa HolaDomus que Olot impulsa des de l’any 2019. Un conveni i un projecte que que es van aprovat per unanimitat en el darrer ple municipal.
 
El document treballat preveu desplegar el projecte Prototip per a la reducció de la pobresa energètica a Olot al llarg del tercer trimestre del 2020. La proposta - que compta amb el suport del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’Oficina d’Habitatge d’Olot i d’UpSocial - pretén mesurar l’impacte (en termes quantitatius, mèdics i de benestar) que les accions de millora de l’eficiència energètica, seguretat, accessibilitat i habitabilitat generen en la qualitat de vida de les persones.
 
La iniciativa preveu una inversió de 90.000 euros que servirà per poder abonar entre el 50 i el 75% dels costos de les remodelacions i obres detectades. El projecte es portarà a terme amb un petit grup de 15 famílies voluntàries d’Olot (entre unes 75 o 100 persones) que pateixen pobresa energètica i, per poder finançar la part restant, se’ls oferirà la possibilitat de gestionar-ho a través del programa HolaDomus.

El projecte també contempla la redacció d’un protocol clínic, d’un informe i article mèdic final que presentarà els resultats de l’avaluació realitzada als participants. Per apuntar-s’hi, es podrà fer a partir del mes de setembre. Les famílies que vulguin participar d’aquesta prova pilot caldrà que es dirigeixin a les oficines d’HolaDomus, situades a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot.
 
Des de fa dos anys, el projecte HolaDomus de l’Ajuntament d’Olot treballa per incentivar la rehabilitació energètica d’habitatges d’Olot amb l’objectiu de millorar el benestar de les famílies, reduir els seus costos en matèria energètica i lluitar de forma efectiva contra el canvi climàtic. Ara, amb el projecte i conveni aprovat amb la Fundació Europace, es vol anar un pas més enllà per mostrar els beneficis reals que generen les rehabilitacions energètiques d’habitatges.

Més notícies del programa HolaDomus

 
Arxivat a