Els Bombers fan un dels 16 rescats del cap de setmana a la Vall d'en Bas

Una dona va caure al gorg dels Cristians, a tocar del salt de l'Olla, i va patir una lesió en una cama

NacióGarrotxa
27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:52h
El gorg dels Cristians, a prop del Salt de l'Olla, en la ruta del torrent del Puig.
El gorg dels Cristians, a prop del Salt de l'Olla, en la ruta del torrent del Puig. | Foto: Xavier Borràs.
Els rescats en el medi natural experimenten un constant augment en els darrers anys a causa de l’afició a gaudir de la natura. En la primera meitat de l’any en curs els Bombers de la Generalitat hem realitzat 342 salvaments de muntanya, la majoria efectuats pel Grup d’Actuacions Especials (GRAE) mitjançant recursos aeris.

Aquest serveis, juntament amb la recerca de persones perdudes (143 en la primera meitat de l’any 2020), rescat en medi fluvial (28), rescat en medi marítim (18) i rescat en coves i pous (1), conformen el gruix de les actuacions d’aquest grup especialista dels Bombers de la Generalitat. En total, entre l’1 de gener i el 30 de juny de 2020, els Bombers de la Generalitat han efectuat 532 serveis d’aquestes característiques. En el mateix període de l’any 2019 van ser 518.

Durant aquest darrer cap de setmana els Bombers han efectuat 16 salvaments de muntanya, un dels quals a la Vall d'en Bas cap a quarts d'una del migdia, en què una dona va caure i va patir una lesió en una cama al gorg dels Cristians, a tocar del salt de l'Olla, en la ruta del Torrent del Puig que s'inicia als Hostalets d'en Bas.

La víctima passava el dia en aquesta coneguda zona de banys interior amb el marit i el fill. L’helicòpter dels GRAE l’a va treure de l’indret de l’accident i la va transportar fins on esperava l’ambulància del SEM (sistema d’emergències mèdiques), que la va dur a l’Hospital d’Olot.