ERC presenta a Besalú una moció per a la reconstrucció social i econòmica

La formació republicana la presentarà en el ple municipal d'aquest dilluns

Els regidors d'ERC Besalú.
Els regidors d'ERC Besalú. | @ERCGarrotxa.
NacióGarrotxa
27 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:58h
En el plenari de l’Ajuntament de Besalú, que se celebra aquest dilluns, 27 de juliol, el grup municipal Més Besalú-ERC presenta una moció per a constituir un acord ciutadà de reconstrucció social i econòmica de la vila davant l’impacte de la Covid-19.
 
Segons ERC Besalú, tothom viu les conseqüències de la Covid-19, una crisi que ha obligat a prendre una sèrie de mesures que fins ara havien estat inèdites, que han modificat dràsticament la forma d’entendre el veïnatge i que han dut a una aturada de pràcticament tota l’activitat econòmica durant més de dos mesos. La recuperació que des del mes de juny s’està vivint és molt parcial i encara hi ha sectors que no han aconseguit tornar a engegar del tot.
 
Aquesta és una situació que provoca que moltes famílies hagin vist disminuïts o, fins i tot anul·lats, els seus ingressos; que moltes empreses i negocis hagin vist que les oportunitats de poder facturar se’ls acabaven; i que moltes associacions, clubs i institucions de tota mena hagin hagut de parar la seva activitat sense saber si la podran reprendre.
 
Des d’ERC Besalú consideren imprescindible l’aplicació de mesures urgents per a minimitzar els impactes immediats, però també creuen que cal preparar accions de llarg termini per a poder recobrar el pols de la vila. Així, cal abordar un canvi estratègic, participat i consensuat amb tot el veïnatge i proposa crear una taula de treball impulsada per l’ajuntament, integrada pels grups municipals i amb la participació de la ciutadania, associacions, entitats i empreses del municipi, així com qualsevol grup d’interès local.  
 
Aquesta taula servirà per proposar i consensuar les mesures d’urgència i de mig abast per a la reconstrucció econòmica i social de la Vila.
 
La Taula treballarà per elaborar un pla a partir de mesures concretes i d’un calendari definit, amb el suport d’un observatori específic que es crearà i que aportarà dades per poder donar suport a la presa de decisions.
 
Hi haurà 4 eixos sobre els quals es desplegaran les línies de treball:

●    Reactivació econòmica i promoció social del veïnatge de Besalú
●    Capital i innovació social
●    Reforç dels serveis públics de Besalú
●    Readaptació de l’estratègia de la vila
 
La intenció és poder treballar coordinadament, amb una estructura de governança, per poder obtenir els recursos necessaris que serviran per aplicar les mesures que des de la base es decideixin.
 
Es tracta de retornar als besaluencs la capacitat de decisió, en un moment molt complicat, fent de la capacitat social una eina potent que ha de suplir la, lamentablement, falta de capacitat econòmica de l’ajuntament.