L'Hospital d'Olot augmenta l'horari de visites però restringeix els acompanyants

El centre actualitza la normativa d’accés a causa de la Covid-19

L'Hospital d'Olot per dins
L'Hospital d'Olot per dins | Martí Albesa
Redacció
24 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:33h
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha decidit, seguint la línies d’accions preventives per la Covid-19, actualitzar les recomanacions d’accés al centre. Així, juntament amb d'altres mesures, s’amplia la franja horària de visita als pacients ingressats i es limita a un acompanyant per pacient ingressat i dia.

Les mesures busquen disminuir el risc de transmissió del virus dins el centre i evitar nous contagis. "La col·laboració de la ciutadania és clau per evitar possibles rebrots", diu el centre en una nota.

Tot i haver-hi una situació estable i controlada a l’hospital i a la comarca de la Garrotxa, la Fundació segueix amb l’estratègia de prevenció que s’ha seguit des de l’inici de la pandèmia, mantenint les limitacions d’acompanyants i el règim de visites al centre hospitalari.

Es recomana a tots aquells usuaris i pacients que hagin de desplaçar-se al centre que ho facin sols sempre que sigui possible.

Guia d’accés d’acompanyants de pacients:

• Unitat d’hospitalització 1: el règim de visites el gestiona l’equip assistencial que contacta directament amb la persona de referència. Els dos familiars han d’estar acreditats i tenen cita prèvia autoritzada.
Horari de visita: d’11h a 13h i de 16:30h a 18:30h.
L’accés a la unitat és per Hospital de Dia Rehabilitador.

• Unitats d’hospitalització 3 i 4: un acompanyant i ha de ser el mateix durant el dia, visita de 60 minuts –matí i tarda-.
Horari de visita: d’11h a 14h i de 18h a 20h.

• Zona pacients amb COVID-19: se seguiran sempre les recomanacions i indicacions de visites de l’equip assistencial de la unitat.

• Urgències: un acompanyant que es mantindrà a la sala d’espera llevat que l’equip assistencial indiqui el contrari.

• Intervencions quirúrgiques: un acompanyant que es mantindrà a la sala d’espera llevat que l’equip assistencial indiqui el contrari.

• Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic: un acompanyant que es mantindrà a la
sala d’espera a menys que l’equip assistencial indiqui el contrari.

• Consultes externes: no es permeten acompanyants, amb excepció de persones
dependents o amb fragilitat, menors d’edat o les gestants que vinguin a fer-se una
ecografia.

• Sala de parts i ingrés a hospitalització: un acompanyant durant el procés de part i
postpart, sempre seguint les indicacions del personal assistencial del servei.

En casos de pacients dependents o amb fragilitat, cures pal·liatives i menors d’edat aquestes indicacions s’adaptaran a cada situació.

En tots els casos es recomana, tant a pacients com a acompanyants, que no es vingui al centre hospitalari si es tenen símptomes compatibles amb la COVID-19: febre, tos seca, diarrea, dolors musculars, mal de cap o de coll o pèrdua de gust o olfacte. En aquestes circumstàncies és imprescindible trucar al CAP i automàticament s’entrarà al circuit per fer una PCR i el control de símptomes. 

En cas de venir al centre hospitalari, és obligatori l’ús de mascareta d’un sol ús, mantenir la distància de seguretat i rentar-se les mans a l’entrada i sortida del centre.

- Consulteu aquí tots els horaris de visites


Arxivat a