El ple d'Olot aprova demanar un préstec d'1,5 milions d'euros per a l'Espai Cràter

Aquesta fórmula de finançament per a avançar l'import de les ajudes del fons FEDER sense tensionar la tresoreria municipal, ha rebut el. vot favorable de l'equip de JuntsxCat i del PSC i en contra d'ERC i de la CUP.

L'Espai Cràter va iniciar els treballs previs als terrenys de davant el cementiri d'Olot el passat mes de març.
L'Espai Cràter va iniciar els treballs previs als terrenys de davant el cementiri d'Olot el passat mes de març. | Foto: Xavier Borràs.
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:01h
Davant la necessitat de trobar una fórmula de finançament que permeti el pagament de les factures per les obres ja executades a l'Espai Cràter en el termini que fixa la normativa sobre morositat de les Administracions publiques, l'Ajuntament d'Olot ha aprovat una operació de tresoreria d'1,5 milions d'euros, una fórmula de finançament que avanci l'import de les ajudes del fons FEDER i no afecti les finances municipals. La proposta ha avançat amb el vot favorable de l'equip de govern (JxCat) i el PSC i en contra d'ERC i de la CUP durant el ple d'aquest dijous.

Una de les principals fonts de finançament d’aquest projecte són els fons atorgats pel programa europeu FEDER, tal com ha explicat la regidora Montserrat Torras. Els fons provinents del FEDER segueixen un ritme d’ingrés efectiu que va molt més enllà de la justificació de les despeses executades i aquest fet podria provocar un desfasament entre els ingressos i les despeses del projecte.
 
Davant les propostes rebudes de Caixabank i de Caja Mar, s'ha concertat l'operació de préstec amb Caixabank, amb la sistemàtica d’operativa que ofereixen les operacions de tresoreria, per tal manera donar compliment a la normativa de morositat, amb l'Euribor a tres mesos al 0,49% (actualment negatiu al 0,44%) a retornar en tres anys. 
Arxivat a