La Vall d'en Bas obre termini perquè els negocis afectats pel coronavirus demanin ajuts

També, s'ha iniciat la convocatòria de subvencions per a entitats del municipi

Un parc infantil a la Vall d'en Bas precintat durant l'estat d'alarma i el confinament.
Un parc infantil a la Vall d'en Bas precintat durant l'estat d'alarma i el confinament. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
24 de juliol del 2020
Des d’ara i fins al 30 de setembre vinent, s'ha obert el termini per a sol·licitar les dues línies d’ajut que l’Ajuntament de la Vall d’en Bas ha aprovat per ajudar els negocis afectats per la crisi imposada durant l'estat d'alarma arran de la Covid-19.

La sessió plenària del passat mes de maig va aprovar dues línies de suport a establiments. En primer lloc, una línia adreçada a aquelles empreses que han hagut de suspendre la seva activitat a causa de la declaració de l’estat d’alarma o que han vist reduïda la seva facturació en un 75%. Aquesta línia contempla una subvenció de 400 euros per fer front a despeses fixes com la seguretat social, despeses de lloguers, quotes de préstecs o subministraments.

En segon lloc, les bases aprovades estableixen una línia per donar suport a les empreses de la Vall a implementar mesures de seguretat per adequar-se a la Covid-19 i es poden obtenir fins a 200 euros per la compra d’EPI,, la instal·lació de mampares, la compra de màquines de cobrament automàtic o altres mesures similars. Properament s’aprovarà la corresponent convocatòria que obrirà els terminis per a la presentació de les sol·licituds de subvenció. La reserva de crèdit inicial per atendre les demandes de les subvencions per empreses és de 70.000 €.

Un cop fet els passos d’exposició pública, ara ja està obert el procediment per tal de demanar-ho. Les dues línies d’ajut són compatibles i es poden sol·licitar telemàticament a través d’instància genèrica, adjuntant la corresponent documentació. Per a simplificar el procés i escurçar terminis, és possible presentar la justificació en el mateix moment que es faci la sol·licitud.

Subvencions per a entitats

L’Ajuntament de Vall d’en Bas també ha obert, un any més, la convocatòria de subvencions per a entitats amb activitats al municipi per un valor de 51.000€. El termini està obert fins el proper 30 de setembre i cal presentar els documents tots a través d’instància genèrica.

El consistori ha impulsat des de fa uns anys aquest tipus d’ajudes per donar suport a entitats del municipi o amb delegació al mateix per les activitats que tiren endavant i que contribueixen a que la Vall bulli.

La resta de la documentació la trobareu en aquest enllaç.