Economia social

L'Artiga Coop, el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa, cerca 50 socis

La constitució de l'entitat es fa aquest dissabte al Núria Social d'Olot

per NacióGarrotxa, Olot | 24 de juliol de 2020 a les 08:00 |
Si voleu fundar l'Artiga Coop heu d'acudir aquest dissabte al Núria Social. | @Artigacoop.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte, 25 de juliol, l'Artiga Coop, el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa al barri vell de la capital, celebra la seva constitució com a cooperativa de consumidors i usuaris en Assemblea Constituent al Núria Social d'Olot, des de les deu matí i fins a la una del migdia, després de les jornades de juny en què va presentar el projecte.


Serà, també, el primer dia que tothom qui ho vulgui podrà fer-se soci fundador. L'Artiga cerca pel cap baix 50 persones que vulguin associar-s'hi com a fundadors i que aportin el capital social de 60 euros necessari per a esdevenir-ne. Les fundadores són aquelles persones pioneres, que confien i impulsen el projecte. El perquè de ser 50 persones, o més, és per arrencar de manera col·lectiva com a cooperativa i aconseguir el capital social mínim que es demana per a constituir-se com a cooperativa que està estipulat en els 3.000 euros.

L'oportunitat d'esdevenir soci fundador comença el 25 de juliol i s'allargarà fins el 30, un tràmit que s'ha de fer presencialment, i és per això que s'ha habilitat un punt de trobada i uns horaris que són del 27 al 30 de juliol, ambdós inclosos, de 17 h a 2 0h al Núria Social (carrer del Carme, 8, d'Olot).


De carea al dissabte 25 de juliol s'ha preparat una programació especial i totalment adaptada a la situació de la Covid-19, i que també es podrà seguir en directe, de 10h a 13h, al Núria Social d'Olot.

El programa


— 10:00 h Parlem de cooperativisme de consumidors amb: Quim Sicília Gil, president de la Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya; Andreu Ortiz, soci del Brot de Reus, cooperativa pionera de consumidors agroecològics de Catalunya; un soci de l'Artiga Cooperativa.
11:30 h: Assemblea Constituent de l'Artiga Coop. Aprovació dels Estatuts i elecció del Consell Rector.

Durant tot el matí es podrà esdevenir soci fundador.
 

Cartell amb les informacions bàsiques de la constitució de l'Artiga Coop. Foto: @Artigacoop.

 

Participació