La música de Mario Mas i Jordi Fornells clou l’exposició de Xavier de Torres «Crear és respirar»

Serà aquest dissabte a migdia al pati de l'Hospici, amb algunes peces flamenques inspirades en obres de l'artista

Algunes de les pedres treballades per Xavier de Torres al pati del Museu de la Garrotxa.
Algunes de les pedres treballades per Xavier de Torres al pati del Museu de la Garrotxa. | Foto: Xavier Borràs.
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:07h
Aquest dissabte, 25 de juliol, a migdia (12:00 h), Mario Mas (guitarra) i Jordi Fornells (veu) oferiran el concert "Cants sense clau per danses ibèriques" com a cloenda de la magna exposició de Xavier de Torres, Crear és respirar, que ha estat present al Museu de la Garrotxa des del 25 de gener d'enguany.

El mateix artista ha manifestat que tanca l'exposició "marcada pel Glòria, el confinament i l'Al·leluia" i convida tothom "a venir al pati de l'Hospici d'Olot (Objetiu  Lliure Ontológic i Transfronterer)".

En aquest concert, els dos artistes interpretaran peces de música flamenca inspirades en algunes de les obres de De Torres que s’han mostrat a l’exposició.
 

Xavier de Torres durant la presentació de la seva exposició el passat 24 de gener. Foto: Xavier Borràs.



Xavier de Torres ha exposat aquest mostra –que recull pintures a l’oli de diverses col·leccions realitzades al seu estudi-taller del Parc Natural del Cabo de Gata, on ha treballat des del 1981–, a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, a més d'un bon gruix de pedres-escultures al pati i olis a la primera planta. L'exposició ha estat acompanyada de diversos textos, autors que han inspirat De Torres al llarg de la seva trajectòria, com Giacometti, Kafka, Rilke, Noguchi, Elíade…

L’exposició ha dut per títol “Crear és respirar”. Per a De Torres, “crear és una actitud vital que respira poèticament i metafòricament, i que viu si un la fa viure”. Les opinions de l'artista barceloní són prou clares quant al món de l'art: "L'art és una autoteràpia, però també és una teràpia col·lectiva…, t'has de deixar prendre per les obres… Sabem moltes coses, però l'art és un misteri que es desvela de moltes formes". De Torres fa més de 40 anys que treballa incansablement i acumula més d'un miler d'obres fetes. "Qui viu només d'això –com és el seu cas–, és a les trinxeres…, i no té jubilació".
 
Arxivat a