Mentre arriba la Festa Major de Begudà, la de Joanetes no torna

Aquest cap de setmana el nucli de Sant Joan les Fonts la celebra amb un sopar i un concert, mentre el petit poble de la Vall d'en Bas ha decidit suspendre-la

Redacció
20 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:34h
Diversitat de decisions i d'opinions pel que fa a les festes major a la Garrotxa, segons si la por a l'extensió de la pandèmia és més grossa o no. Aquest cap de setmana, que s'escau sant Jaume, el nucli de Beguda a Sant Joan les Fonts, manté la Festa Major, mentre a Joanetes –un dels set pobles que conformen el municipi de la VAll d'en Bas– han decidit suspendre-la.

Festa Major a Beguda sense capgrossos i cabeçuts

Així, a Begudà, dissabte hi haurà un sopar al restaurant Les Escoles. Serà, previ encàrrec, i a base de pa amb tomàquet i embotits, begudes i postres. El preu és de 15 euros per als adults i 10 euros per a les mainades. [Els estris de menjar se’ls ha de portar cadascú de casa.] L’àpat es farà a partir de les 8 del vespre i a partir de les 10 hi haurà un concert amb Pep i Maria José Quartet.
 

Cartell de la Festa Major de Begudà d'enguany. Foto: @santjoanfontsaj.


Diumenge hi haurà el tradicional ofici solemne. A diferència d’altres anys, però, no hi haurà ball de capgrossos i cabeçuts ni el vermut que se servia un cop s’acabava la missa a causa de la pandèmia.

Aquesta activitat se suma a dues més que es fan aquest cap de setmana a Sant Joan les Fonts, que ja ha anunciat NacióGarrotxa

Joanetes suspèn la Festa Major

La Comissió de Festes d'aquest petit poble de la Vall d'en Bas, d'uns 300 habitants, davant la situació actual causada per la Covid-19 s'han "vist obligats a suspendre tots els actes de la Festa Major", segons han fet saber en un comunicat.

Amb la intenció d’evitar aglomeracions en el transcurs de la festa, i d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, han hagut de prendre aquesta dura decisió.

Per altra banda, el dissabte 25 de Juliol a les 11 del matí, sí que es durà a terme la tradicional missa a l’església de Joanetes oficiada per mossèn Barcons.