Sant Joan les Fonts engega un qüestionari sobre la zona de barbacoes

Arran de l'inicivisme que s'hi observa de fa temps, es proposen als veÏns fins a tres alternatives per a poder regular-ne l'ús

La zona de barbacoes de Sant Joan les Fonts.
La zona de barbacoes de Sant Joan les Fonts. | Foto: Som de Pícnic.
NacióGarrotxa
13 de juliol del 2020
Actualitzat el 14 de juliol a les 9:27h
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha posat en marxa un qüestionari participatiu per a poder recollir les opinions i els punts de vista sobre la zona de barbacoes del municipi.

Aquests espais es van concebre per a donar un servei més als vilatans. Aquesta bona voluntat s’ha convertit en un veritable problema, sobretot per l’incivisme, com sol passar en altres àrees similars a la Garrotxa. L’espai ha patit desperfectes en diferents ocasions i es posa a sobre la taula de la ciutadania diferents opcions.

Més concretament, els veïns poden optar entre tres:

    ▪    Tornar a fer la inversió per a la reparació i deixar-les obertes.
    ▪    Realitzar un tancament amb pany i portes. Això comportaria llogar l'espai (gratuït pels residents al municipi), deixar fiança (tothom) i controlar qui en fa ús.
    ▪    Tancament i desmuntatge de les instal.lacions

El qüestionari es troba dins la revista El Soroll de les Fonts. En un espai a la pàgina 10, hi ha una butlleta que es pot lliurar a l’Ajuntament un cop resposta o bé un codi QR que adreça a un espai virtual de participació. També, s’enviarà l’enllaç a través del canal de WhatsApp municipal.

Els resultats del qüestionari participatiu es faran públics però no tindran caràcter vinculant i serviran per prendre una decisió per part del govern municipal.
 

El número 71 d'«El Soroll de les Fonts» tracta dels efectes de la Covid-19 i el temporal Gloria. Foto: @santjoanfontsaj.


El Soroll de les Fonts

Precisament, aquest dijous passat ha començat el repartiment a totes les llars de Sant Joan les Fonts d’un nou número de la revista municipal El Soroll de les Fonts. Aquest número 71, corresponent a l’estiu, té un caràcter especial ja que se centra a parlar de com ha impactat la crisi de la Covid-19 entre els santjoanencs.

Per aquest motiu, s’entrevista la Raquel Ventura, directora del Niu; a Elena Treserras, metgessa de família de l’ABS de Sant Joan les Fonts; l’Ester Padrés, directora de la residència Torreblanca; la junta del CPS; les voluntàries Paquita Montoliu i Roser Serrat; la Maria Esquena, treballadora de l’Ajuntament Sant Joan les Fonts; les tres comissions de Festes (Sant Joan les Fonts, La Canya, Begudà i Sant Cosme) i el grup de Joves dels Colats.

Un altre espai destacat és pel temporal Glòria i per a explicar les afectacions que ha tingut al municipi, que tenen un valor de 200.000 euros.