Noel invertirà 25 MEUR en una nova sala d'especejament a Olot que ocuparà 200 persones

La planta, que tindrà 15.000 m2, entrarà en funcionament d'aquí a un any i s'ha projectat tot seguint criteris sostenibles

La consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va assistir a la presentació de la nova planta de Noel.
La consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, va assistir a la presentació de la nova planta de Noel. | ACN.
NacióGarrotxa
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:02h
L'empresa càrnia Noel Alimentaria invertirà 25 MEUR en una nova sala d'especejament a la ciutat d'Olot. La nova instal·lació comptarà amb 15.000 m2 i es preveu que entri en funcionament d'aquí a un any. El director general de Noel, Joan Boix –que en va fer una presentació a l'Ajuntament aquest dissabte, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacoón–, explica que el projecte els fa "molta il"lusió", malgrat que s'ha impulsat en "temps complicats" com a conseqüència de la pandèmia.

E, la nova planta –que farà reduir de manera notable la producció a l'actual de Sant Roc– hi treballaran unes 500 persones, 200 de les quals es contractaran de nou. D'aquestes, Boix ha explicat que una cinquantena seran especialitzades. El director general de Noel ha destacat que el projecte s'ha plantejat seguint criteris de sostenibilitat.

La nova planta –que se situarà a tocar de l’escorxador, a l’antiga fàbrica de Cartolot– servirà exclusivament per a l'activitat d'especejar la carn de porc, envasar-la i congelar-la. La producció de filetejats i elaborats es mantindran a la planta habitual, que s'aprofitarà per a potenciar. De fet, el director general de l'empresa càrnia, Joan Boix, ha avançat que l'activitat en aquesta fàbrica "baixarà" en detriment a l'inici de l'activitat de la nova construcció.
 

Recreació gràfica de la nova planta prevista per l'empresa Noel a Olot. Foto: @noel_1940.


La planta baixa acollirà, principalment, la zona de producció i comptarà amb sala d’especejament, càmeres de canals, pernils i expedició, i molls d’expedició, per a productes frescos; obrador, càmera i magatzem, per a l’envasat; i 5 túnels de congelació, obrador, càmeres de congelació amb capacitat per a 4.000 pallets, i molls d’expedició, per a productes congelats. I a la primera planta és on se situaran les oficines i, la resta dels espais repartits entre els dos nivells acolliran el menjador per als empleats, vestuaris i zones de manteniment, entre altres instal·lacions.

A més, l'entrada en funcionament del nou projecte suposarà una reducció de trànsit rodat. Boix ha remarcat que "com a mínim" suposarà la reducció "d'uns 40 camions a la setmana" que circulen entre les dues plantes de Noel. Es tracta de camions que circulen per l'avinguda de Sant Jordi de la ciutat, una de les vies que més polèmica aixeca perquè els veïns demanen menys trànsit i a menys velocitat i que es porti a terme d'una vegada la variant.

En termes d’eficiència energètica, s’instal·laran plaques fotovoltaiques, detectors de presència, sistemes de ventilació mecànica amb recuperadors de calor a les oficines, ascensors i il·luminació de baix consum i equips de màxim rendiment energètic, entre d’altres. La planta també aprofitarà la geotèrmia en alguns processos.

Així mateix, s’aplicarà un estricte control sobre el malbaratament de l’aigua mitjançant sistemes generals de reducció del consum, sistemes de descalcificació i protocols interns d’ús responsable; es dissenyarà un pla de gestió de residus específic i, a més, la planta disposarà de carregadors de vehicles elèctrics i places d’aparcament per a bicicletes, per als empleats que es desplacin a la feina en aquest mitjà de transport.

Per a la construcció es prioritzaran, sempre que sigui possible, materials amb etiqueta verda, reciclats i de proximitat, així com es potenciarà la col·laboració amb proveïdors del territori. A nivell estètic i operatiu, els exteriors de l’edifici s’han dissenyat per aconseguir la màxima integració i generar el menor impacte possible en l’entorn.
Arxivat a