Olot emprèn la construcció dels serveis higiènics de l’Escola Volcà Bisaroques

Pep Berga recorda que l'actual zonificació escolar de la ciutat ja compta amb una escola pública a cada àrea i que cal deslligar-ho de les matriculacions

Pep Berga, batlle d'Olot, durant la primera compareixença pública després de quasi quatre mesos.
Pep Berga, batlle d'Olot, durant la primera compareixença pública després de quasi quatre mesos. | @olotuit.
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:06h
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest 9 de juliol ha aprovat, entre d'altres afers –com l'anunciat eixampla de les voreres del pont del carrer de Zamenhoff–, el plec de clàusules administratives i tècniques, per a la contractació de les obres dels nous lavabos de l’Escola Volcà Bisaroques.

Els treballs preveuen la construcció dels serveis higiènics de la zona infantil amb un pressupost de 51.171,60 euros. L’actuació –que durarà un mes i mig– permetrà enderrocar els lavabos actuals substituint-los per uns de nous i millorant les instal·lacions d’aigua, electricitat, sanejament, paviment, revestiments i calefacció així com tots els accessoris.  
 
Els nous lavabos de l’Escola Bisaroques formen part de les actuacions de millora en els edificis municipals que impulsa l’Ajuntament d’Olot. La millora de l’Escola d’Art on aquest any s’ha de realitzat una nova fase de millora també s’inclou en aquest programa d’actuacions de millora als 23 centres educatius de la ciutat.

Alguns de les actuacions programades van a càrrec de la Brigada Municipal que hi destina dues persones de forma permanent mentre que altres es contracten a empreses. D’acord amb cada escola es fixen les accions prioritàries a executar d’acord amb les necessitats del centre.
 
El batlle d’Olot, Pep Berga, ha donat a conèixer tots els detalls de l’actuació durant la compareixença davant dels mitjans de comunicació que s’han recuperat aquest dijous. La sessió d’avui s’ha portat a terme després de 4 mesos d’aturada arran les mesures de seguretat i sanitàries per la Covid-19.  

La zonificació escolar i les matriculacions

Berga ha recordat que el suposat requisit que va posar el Departament d'Educació, és a dir, un redisseny de la zonificació escolar d'Olot –arran de la possibilitat de perdre una línia de P3 a l'Escola Malagrida–, tal com va anunciar la regidora d'ERC, Anna Barnadas, a més de ser un "episodi lamentable" va ser desmentit per la pròpia Conselleria l'endemà mateix de fer-se públic.

El batlle, que considera molt greu com va actuar el Departament d'Educació en el cas de l'Escola Malagrida (no el van atendre per telèfon ni per carta), i que, a més, es resolgués no informant-ne el propi Ajuntament, sinó a través d'una compareixença de la cap de l'oposició, creu que és el Consell Escolar Municipal (on es troben tots els agents implicats) qui pot prendre qualsevol decisió en relació a una nova, o no, zonificació escolar.

En qualsevol cas, Berga, que ha recordat que l'actual zonificació es va aprovar amb l'acord de tothom, ha insistit que ha permès la distribució d'infants amb necessitats especial a totes les escoles de la capital garrotxina. "És un bon model que si és millorable el millorarem", ha afegit, però també ha afegit que l'actual distribució fa que a cada zona de la ciutat hi hagi una escola pública i que cal deslligar aquesta distribució del guany o pèrdua de línies escolars específiques, ja que "no té res a veure una cosa amb l'altra".



 
Arxivat a