Can Trona clou amb èxit el cicle per a reivindicar noves mirades sobre el feminisme i la sexualitat

La psicòloga Anna Salvia va fer la darrera de les conferències aquest dijous sobre els cicles hormonals

Can Trona va estrenar el jardí per a aquesta xerrada.
Can Trona va estrenar el jardí per a aquesta xerrada. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:55h
Aquest dijous s'ha dut a terme l’últim dels actes del cicle sobre feminismes que es va iniciar el passat mes de març amb la representació de l’obra “Monòlegs de la Vagina” i la inauguració de l’exposició “Soror” de la il·lustradora Pepa Ràfols. Amb aquests actes es pretenia reflexionar sobre la sexualitat i els feminismes, temes que fins avui no havien estat tractats a fons a la Vall d’en Bas i que han estat molt ben rebuts pel públic a Can Trona.

Diverses persones han fet arribar la seva opinió i han expressat que és molt interessant que es creïn espais per a poder millorar la salut i l’educació sexual. A més, s’ha valorat positivament que les xerrades o actes no siguin només per a parlar de certes patologies o per a informar dels símptomes de determinades malalties, sinó que siguin per a intentar millorar la qualitat de la vida de les persones. 

Parlar d’aquests temes des de l’humor, el respecte i d’una forma creativa no sempre és fàcil, i des de l'Ajuntament creuen que amb aquest cicle ho hem aconseguit.

Pel que fa a la xerrada sobre els cicles hormonals que va tenir lloc dijous la va conduir la psicòloga Anna Salvia, una veïna dels Hostalets d’en Bas que fa més de 10 anys que ofereix conferències, tallers i formacions i que és escriptora de llibres de divulgació per a totes les edats sobre educació i salut sexual. (Més infoormació sobre tot el que fa l’Anna Salvia en aquest web.)

Bona mostra de l’èxit del cicle és que la xerrada que s’ha fet aquest dijous ha tingut el doble d’interessats que places disponibles. Tot i que s’ha fet a l’aire lliure, estrenant per a aquest ús els jardins de darrere del Centre de Cultura i Natura, es van limitar les inscripcions a 20 persones per a garantir les mesures necessàries. Tot i això, més de 40 persones s’hi van interessar per formar-ne part.

D’aquesta manera, Can Trona ha pogut tancar el cicle sobre feminismes que estava previst fer aquesta primavera i que s’ha allargat a causa de la pandèmia. Des de l’equipament s’anima a totes les entitats i institucions de la comarca que tinguin la necessitat de reunir-se o dur a terme esdeveniments culturals a enviar un missatge de correu-e a cantrona@vallbas.cat en cas que estiguin interessades a fer servir aquest espai tan agradable en plena natura.