L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts contracta vigilància nocturna per a garantir la convivència

S'endureix el control del consum d’alcohol a la via pública amb multes que poden arribar als 300 euros

L'Ajuntament no permetrà el consum de begudes fora dels establiments que les venen.
L'Ajuntament no permetrà el consum de begudes fora dels establiments que les venen. | Pixabay.
NacióGarrotxa
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:33h
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts contractarà vigilància nocturna durant aquests mesos de juliol i agost. La mesura, presa pel govern municipal, tracta de garantir la convivència i el compliment de la normativa i les ordenances ara que es passa més temps al carrer.

Aquesta decisió arriba després de les queixes reiterades de ciutadania del Barri Vell de Sant Joan per molèsties i aldarulls a altes hores de la matinada. Per aquesta raó, s’endurirà el control pel que fa al consum d’alcohol a la via pública.

En aquest sentit, a banda de la contractació d’una persona, el Consistori recorda que té eines com l’Ordenança de Convivència i Via Pública que no permet el consum de begudes fora de l’establiment en què es venen. A més, la normativa recalca que correspon als propietaris dels negocis controlar les begudes que es consumeixen fora del local o de les terrasses autoritzades.

L’article 15 d’aquesta ordenança, aprovada el 12 de juny del 2017, contempla que si el consum d’alcohol provoca insalubritat o genera molèsties greus als veïns, la infracció serà considerada greu. També, es considera infracció greu la permissivitat reiterada en el descontrol de les mesures que es regeixen dins la normativa municipal.

L’Ajuntament fa saber que s’avisarà sempre que calgui als Mossos d’Esquadra perquè aixequin acta de la situació de vulneració d’aquesta normativa. A partir d’aquí, se’n tramitarà la sanció amb multes de fins a 300 euros.