L'Ajuntament d'Olot anuncia l'eixampla de les voreres del pont del carrer Zamenhoff

És una de les mesures de pacificació consensuades amb la plataforma "No és un vial, és un carrer", que s'ha anunciat avui en la primera compareixença pública de l'equip de govern

El pont del carrer de Zamenhoff ampliarà voreres i reduirà la calçada per a pacificar el trànsit.
El pont del carrer de Zamenhoff ampliarà voreres i reduirà la calçada per a pacificar el trànsit. | Arxiu NG.
09 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:40h
Primera compareixença pública a l'Ajuntament d'Olot des que es va iniciar, fa gairebé quatre mesos, l'estat d'alarma i el confinament arran de la pandèmia de la Covid-19. El batlle, Pep Berga, acompanyat de diversos regidors, com Imma Muñoz, Estanis Vayreda o Jordi Güell ha presentat diverses propostes aprovades avui mateix a la Junta de Govern Local, entre les quals destaca l'eixampla del pont del carrer de Zamenhoff.

Pel que fa al projecte d’eixamplament de les voreres del pont del carrer Zamenhoff, es tracta d’un tram de 162 metres de longitud comprès entre la ronda de Sant Miquel i el carrer de Terrassa, per on acostumen a circular un gran volum de persones i que forma part d’un dels itineraris escolars a peu de la ciutat, ja que ben a prop s'hi situa l'escola Bisaroques.
 

Pep Berga, batlle d'OLot, durant la primera compareixença pública després de quasi quatre mesos. Foto: Xavier Borràs.


El projecte preveu, segons ha detallat Pep Berga, ampliar i eixamplar les voreres del tram de via que passa pel pont del carrer Zamenhoff que passaran a tenir 3,50 metres d’amplada, 1,50 metres més que no pas l'amplada actual. La calçada per on circularan els vehicles motoritzats disposarà de 7 metres d’amplada (tres metres menys que suara) i es mantindran els carrils de circulació en ambdós sentits de la marxa. Els treballs tenen un pressupost de 82.102,66 euros i es preveu que tinguin una durada d’un mes i mig i també preveuen, segons el batlle, la col·locació d'un seguit de proteccions tubulars a les noves voreres per a evitar-ne la invasió accidental per part dels automòbils.
 
L’actuació s’inclou en  el conjunt d’accions que es van acordar de forma consensuada entre l’Ajuntament d’Olot i la plataforma "No és un vial, és un carrer" per a avançar en la pacificació de l’avinguda Sant Jordi, a l’espera de la construcció de la variant.

Berga ha destacat el fet que aquesta mesura al pont del carrer de Zamenhoff, a més d'afavorir els vianants provocarà un "efecte psicològic de reducció de la velocitat" entre els conductors que sovint hi passen a velocitats inadequades, especialment els qui condueixen camions.

La col.locació d’asfalt sono-reductor durant l’estiu passat, el projecte d’ampliació de voreres i la col·locació de més vegetació per a proporcionar més aïllament visual i acústic en un tram de la via i la instal·lació d’una unitat de vigilància mòbil de contaminació atmosfèrica que des de finals de juny analitza la qualitat de l’aire són altres de les mesures acordades amb la Plataforma, que s’han portat a terme i que podeu seguir, entre d'altres, en aquestes notícies.

Arxivat a