El Circ a la Plaça revifa a Olot amb quatre propostes de companyies catalanes

L’accés per assistir -hi serà de franc, però caldrà descarregar-se una entrada per a controlar l’aforament i respectar les distàncies de seguretat

El Circ a la Plaça s'estrena aquest dimecres amb «Save the Temazo», del Col·lectiu Frenètic.
El Circ a la Plaça s'estrena aquest dimecres amb «Save the Temazo», del Col·lectiu Frenètic. | @OlotCultura.
NacióGarrotxa
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:29h
Novament, la plaça de Braus d'Olot esdevindrà una pista de circ per a acollir el cicle Circ a la Plaça els dimecres 8, 15, 22 i 29 de juliol a dos quarts de vuit del vespre. L’accés a aquests espectacles continuarà essent gratuït, però enguany caldrà agafar una entrada a través d’Internet per manera de limitar-ne l’aforament i garantir les distàncies de seguretat que s'imposen arran de la Covid-19. Les entrades ja es poden adquirir.

La primera de les propostes arribarà aquest dimecres dia 8 de juliol de la mà del Col·lectiu Frenètic, que representen l’espectacle Save the Temazo. Una experiència a deu metres d’altura amb disciplines com el trapezi volant, els equilibris amb botelles, la manipulació amb micròfons, el counterbalance o el salt d’alçada més perillós del món! Cal destacar que Save the Temazo és una ONG que investiga les relacions entre la música, les emocions i la gresca en general. Per difondre la seva tasca, la Delegació de Circ està realitzant aquest xou en què el públic participa en el rodatge d’un vídeo promocional

La setmana següent, el dimecres dia 15, Capicúa Circ representarà Koselig. Cinc personatges insòlits conviuen en un carruatge estrany, on de la rutina se’n fa joc i el caos pot convertir-se en una quotidianitat extraordinària, i on també els records es gronxen al trapezi, les il·lusions s’enfilen al màstil i les experiències s’enreden a la corda doble. Escenes plenes de circ, teatre, humor i màgia.

Amer i Àfrica Circ Cia portaran a Olot l’espectacle Envà, que podrem veure el dimecres 22 de juliol. Els dos protagonistes de l’espectacle divaguen a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai, sobre les peculiaritats de les relacions humanes. Uneixen l’acrobàcia amb la història, l’humor, la intensitat, l’emoció, la innovació i la bellesa.

L’última de les propostes serà Ye Orbayu, de la Companyia Vaques, que es representarà el dia 29 de juliol a la plaça de braus. El seu espectacle el defineixen com a circ rural trash. Un parell d’homes madurs i contundents al costat d’un músic polivalent creen una peça desequilibrada i agraïdament grotesca, una dansa descompassada de bèsties desolades, un duo de clowns desfasats tractant de seduir, i seduir-se, fent-nos riure tot fent equilibris sense trampa, sobre taules, cadires i ampolles de cava.

Aquests espectacles formen part de la Cua del Drac 2020, és a dir, les activitats d'estiu a la capital de la Garrotxa que també "es belluguen" aquest estiu. Les activitats culturals es poden consultar a la pàgina web d'Olot Cultura i a l’aplicació mòbil Agenda Olot Cultura (a GooglePlay, a l'AppStore). A banda de les agendes web i de la difusió de material digital, la campanya inclou el canal de WhatsApp (650 051 998) on es  podrà rebré la informació de les activitats de forma setmanal a través dels dispositius mòbils.



Arxivat a