Les dones del Cosidor del barri de Sant Miquel d'Olot decideixen suspendre el Ball Pla

La majoria formen part dels grups de risc de la Covid-19 i no és possible garantir la seguretat sanitària, tant en el taller presencial del local Bufadors com en el moment de la desfilada

Alguns dels nous vestits del Ball Pla de 2019, en el 75è aniversari d'aquest esdeveniment.
Alguns dels nous vestits del Ball Pla de 2019, en el 75è aniversari d'aquest esdeveniment. | CBSM.
NacióGarrotxa
03 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:31h
Les dones del Cosidor del barri de Sant Miquel d'Olot han decidit, per majoria, suspendre el Ball Pla de la festa del barri d'enguany i descarten celebrar-ho al setembre. De fet, el passat 23 de juny, les cosidores -en una reunió conjunta amb representants de la Comissió de Festes i de l’Associació de Veïns de Sant Miquel– van decidir de forma consensuada suspendre definitivament el Ball Pla de 2020.  
 
La suspensió definitiva d’enguany està motivada per la impossibilitat de garantir la seguretat sanitària, tant en el taller presencial del local Bufadors com en el moment de la desfilada, donat que la majoria de dones cosidores formen part d’un dels grups de risc. Un altre dels motius és la desconeixença de quines seran les condicions establertes per les autoritats sanitàries durant el mes de setembre.
 
Tot i tenir en compte la flexibilització de les restriccions d’activitats i l’evolució positiva de la pandèmia durant les últimes setmanes, s’ha cregut improbable celebrar el treball diari en el taller del Ball Pla. Durant la desfilada dels vestits tampoc no es podrien mantenir les mesures preventives de distància social entre les persones que hi participen i les persones que vénen a veure la desfilada pels carrers del barri.  
 
De totes maneres, des de la Comissió de Festes, conjuntament amb l’AAVV, es treballa per a elaborar un seguit d'activitats a fer durant la setmana de la festa del barri, del 20 al 26 de setembre, sota la denominació de “Ball Pla Confinat”. Es tractarà d’esdeveniments festius que no comportaran la participació presencial de públic per a evitar aglomeracions. Igualment, es demanarà la col·laboració de la Comissió de Festes, l’AAVV, entitats i altres agents del barri i de la ciutat (Dinamig, Cultura, etc.).
 

Algunes de les cosidores del barri de Sant Miquel d'Olot. Foto: @olotuit.


Les propostes serien entre d’altres:
 
●    Tot i l’anul·lació del Ball Pla, s’ha acordat que les dones i les persones encarregades i contractades de fer els patronatges dels vestits, continuaran fent feina de patrons que ja tenen les mides i deixar-los preparats per al Ball Pla del pròxim any.  
●    Es va manifestar, també, entre les presents, la voluntat de fer una desfilada simbòlica amb els aparadors buits dels locals de barri, on poder exposar vestits d’altres anys, i
d’aquesta manera poder mostrar els vestits a la resta de veïns del barri, de la ciutat i de la comarca.  
●    Reunir fotografies d’altres Ball Pla i poder exposar-les als aparadors buits i del comerç del barri. 




Arxivat a