Habitatge

L'Ajuntament d'Olot posa a lloguer tres habitatges municipals

Un d'ells serà per a un menor de 35 anys, mentre que els altres dos es reservaran per a persones de 65 anys o més

per NacióGarrotxa , Olot, 3 de juliol de 2020 a les 08:33 |
Els tres pisos a lloguer es troben al número 9 del carrer Lliberada Ferrerons. | Foto: Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous, 2 de juliol, ha aprovat i donat el tret de sortida al procés d’adjudicació de tres habitatges municipals en règim de lloguer. Els immobles són el 1r, 2n i 3r pis del número 9 del carrer Lliberada Ferrarons. Un dels immobles, el pis situat a la 3a planta, s’ofereix a un menor de 35 anys mentre que els altres dos estan reservats per a persones que tinguin 65 o més anys.

Els pisos, amb un lloguer de 129,17 euros (despeses de comunitat i taxes d’escombraries a part) han de ser habitats per una persona i s’han creat dues llistes per a la gestió de les sol·licituds. El procés d’adjudicació es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció al Registre de Sol·licitants de l’HPO. Des de l’Oficina d’Habitatge es posaran en contacte amb les persones inscrites al Registre de Sol·licitants d’HPO que estiguin vigents i que compleixin els requisits que s'exposen.  

 
El Registre de Sol·licitants d’HPO és un registre públic, administratiu, de la Generalitat de Catalunya. Té caràcter permanent, sense terminis per tramitar-hi la sol·licitud d’inscripció, i s’hi pot inscriure qualsevol persona amb residència en un municipi de Catalunya, en qualsevol moment i a través de qualsevol dels canals disponibles.  

 
Per a poder accedir a aquest lloguer, cal disposar de nacionalitat espanyola o de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o, si és el cas, un permís de residència vigent concedit per l’estat espanyol. Al mateix temps, les persones sol·licitants han d’acreditar que estan empadronades  a la comarca de la Garrotxa com a mínim des de fa 2 anys o 10 anys de forma discontínua. Per últim, els ingressos dels sol·licitants han de ser inferiors a 4,21 vegades l’IRSC i no poden ser titulars d’ús o gaudi sobre altres habitatges.  


L’Ajuntament d’Olot va decidir reconvertir el local d’equipament públic del número 9 del carrer Lliberada Ferrarons en habitatges destinats a lloguer social l'agost de 2019. Es tracta d’un edifici del barri vell rehabilitat amb els ajuts del programa de la llei de barris durant l’etapa de Lluís Sacrest com a batlle. Es va decidir fer-hi un viver d’empreses per a joves emprenedors, però no va funcionar i tampoc va servir com a posterior espai per a les entitats.

 

 

Participació