Figueres atendrà les víctimes de violència masclista de la Garrotxa

Aquests nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) se situaran, també, a Terrassa i a Sant Boi de Llobregat

El novembre de 2019 es van produir multitud de manifestacions arreu contra la violènncia masclista.
El novembre de 2019 es van produir multitud de manifestacions arreu contra la violènncia masclista. | Paula Roque.
NacióGarrotxa
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:23h
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obrirà tres nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), que ofereixen atenció integral a dones en situació de violència masclista i també als seus fills. Aquests nous centres estaran situats a Figueres (Alt Empordà), que atendrà també les víctimes de la Garrotxa, Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental), i està previst que entrin en funcionament el mes d’octubre vinent.

Amb l’obertura d’aquests 3 nous serveis, es dupliquen el nombre de recursos, passant de 8 SIE a principis del 2019 fins a 16 a finals del 2020. Actualment, a Catalunya hi ha 13 SIE. El mes de febrer d’aquest any van entrar en funcionament 5 SIE nous (Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell), que es van afegir als 8 existents l’any 2019 (Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu).

Amb el nou centre de Figueres s'atendrà les víctimes de l'Alt Empordà i la Garrotxa, i es cobrirà les comarques gironines juntament amb el de Salt.

Pel que fa al de Sant Boi, s'afegeix al que ja existeix a Sant Feliu de Llobregat, i cobrirà especialment la zona centre de la comarca: Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. També s'ocuparà de les poblacions del nord i del delta.

I amb el no centre a Terrassa es donarà cobertura a les necessitats del Vallès Occidental, juntament amb el SIE de Sabadell.

Des de l'inici del 2020, els SIE han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 fills, i han realitzat més de 1100 intervencions d’urgència. També, han fet més de 1.000 coordinacions i reunions amb la xarxa especialitzada del territori, a més de les actuacions relacionades amb la sensibilització, prevenció i detecció de les violències masclistes, i de la seva participació en els circuits per a l’abordatge de la violència masclista dels diferents territoris.