1 de 10
violència masclista

Figueres atendrà les víctimes de violència masclista de la Garrotxa

Aquests nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE) se situaran, també, a Terrassa i a Sant Boi de Llobregat

El novembre de 2019 es van produir multitud de manifestacions arreu contra la violènncia masclista. | Paula Roque.
per NacióGarrotxa, Olot | 2 de juliol de 2020 a les 10:10 |
Aquest article es va publicar originalment el 2 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obrirà tres nous Serveis d’Intervenció Especialitzada (SIE), que ofereixen atenció integral a dones en situació de violència masclista i també als seus fills. Aquests nous centres estaran situats a Figueres (Alt Empordà), que atendrà també les víctimes de la Garrotxa, Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental), i està previst que entrin en funcionament el mes d’octubre vinent.

Amb l’obertura d’aquests 3 nous serveis, es dupliquen el nombre de recursos, passant de 8 SIE a principis del 2019 fins a 16 a finals del 2020. Actualment, a Catalunya hi ha 13 SIE. El mes de febrer d’aquest any van entrar en funcionament 5 SIE nous (Barcelonès Nord, Vilanova i la Geltrú, Catalunya Central-Manresa, Granollers, Sabadell), que es van afegir als 8 existents l’any 2019 (Baix Llobregat, Mataró, Catalunya Central-Igualada, Gironès, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Alt Pirineu).

Amb el nou centre de Figueres s'atendrà les víctimes de l'Alt Empordà i la Garrotxa, i es cobrirà les comarques gironines juntament amb el de Salt.

Pel que fa al de Sant Boi, s'afegeix al que ja existeix a Sant Feliu de Llobregat, i cobrirà especialment la zona centre de la comarca: Sant Boi, Cornellà, Esplugues, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. També s'ocuparà de les poblacions del nord i del delta.


I amb el no centre a Terrassa es donarà cobertura a les necessitats del Vallès Occidental, juntament amb el SIE de Sabadell.

Des de l'inici del 2020, els SIE han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 fills, i han realitzat més de 1100 intervencions d’urgència. També, han fet més de 1.000 coordinacions i reunions amb la xarxa especialitzada del territori, a més de les actuacions relacionades amb la sensibilització, prevenció i detecció de les violències masclistes, i de la seva participació en els circuits per a l’abordatge de la violència masclista dels diferents territoris.

 

Participació