Les Comissions de Festes de la Vall d'en Bas adapten les celebracions d'estiu a la situació actual

De moment, la Colla dels Enredats de Sant Privat d'en Bas ha decidit no oferir l'obra de teatre durant la Festa Major per les dificultats d'assaig que comporten les mesures sanitàries

La plaça de Sant Privat d'en Bas durant la Festa Major de l'estiu passat.
La plaça de Sant Privat d'en Bas durant la Festa Major de l'estiu passat. | Foto: Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:39h
L’Ajuntament de la Vall d’en Bas informa que des de l’inici de la pandèmia del coronavirus s’han fet diverses reunions telemàtiques amb les diferents Comissions de Festes de manera reiterada entorn a la celebració de les festes majors dels pobles de La Vall d’en Bas.

En les reunions s’han comentat els esdeveniments i les mesures que s’anaven prenent. Són les Comissions de Festes les que organitzen com creuen oportú la festa major de cada poble i reben el suport de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas en àmbits com el logístic, tècnic o de promoció.

A hores d'ara les diferents Comissions estan apostant per reorientar la celebració a actes de més petit format i, sobretot, per a la gent dels diferents pobles. La situació encara d'incertesa i la voluntat de prevenir l'expansió del Coronavirus, els està obligant a repensar solucions imaginatives per mantenir l'essència de la festa.

Sense teatre a la Festa Major de Sant Privat d'en Bas

De moment, la Colla dels Enredats ha decidit que enguany no oferirà l'obra de teatre a la festa Major de Sant Privat d'en Bas, en què s'ofereix un sopar i, en acabat, una comèdia. El grup d'actors i actrius amateurs, després d'assajar la lectura de l'obra d'aquest any de forma telemàtica durant tot el confinament, no es veuen capaços de tirar endavant amb l'obra, ja que el text dramàtic no permet el distanciament que marquen les mesures sanitàries ni que els actors i actrius hagin de dur mascareta mentre assagen.

Precisament, la recomanació que s'ha fet a les diferents Comissions per part del consistori, i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, és evitar els actes multitudinaris per la manca de recursos per tal de fer-ne un bon control amb temes considerats essencials com la distància, la higiene de mans i la mascareta.

Seran les diferents Comissions de Festes qui, en el marge que tinguin, decidiran quines activitats organitzen. Com que la previsió de les set Comissions passa per fer activitats pensades per als veïns, s'ha decidit de mútu acord amb el consistori que no s'editarà l'habitual programa de les festes majors que cada any sortia per aquestes dates ni se'n farà promoció ni difusió més enllà de la web i les xarxes municipals.

Des de l'Ajuntament de La Vall d'en Bas celebrem la bona predisposició de les Comissions durant les trobades malgrat un escenari incert i canviant com l'actual. També remarquem les ganes i bona voluntat de mantenir vives aquestes tradicions que fan els seus integrants de manera desinteressada i que sense ells no seria possible.