Música

La Diputació de Girona obre una línia d'ajuts per a escoles de música com la d'Olot

Aquestes subvencions del Servei de Cooperació Cultural i Educació volen donar suport a les polítiques municipals davant la situació extraordinària dels darrers mesos

per NacióGirona, Girona | 1 de juliol de 2020 a les 10:01 |
Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge d'Olot. | @emmoxm.
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Girona ha aprovat les bases específiques reguladores d’una línia de subvencions del Servei de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona que està relacionada directament amb la situació d’emergència provocada per la Covid-19.
 

La línia consisteix en ajudes per a les escoles municipals de música –com l'Escola Municipal de Müsica Xavier Montsalvatge d'Olot–, les escoles municipals de dansa i els conservatoris de música, que en els darrers mesos han vist reduïts els ingressos degut a la suspensió del cobrament de les quotes a les famílies o la disminució del seu cost. La majoria han continuat desenvolupant activitat lectiva en línia i han mantingut la despesa del personal treballador del centre.
 

Aquestes subvencions tenen com a destinataris els ajuntaments gironins titulars d’aquests centres i com a objecte les despeses corrents del seu funcionament, incloses les de personal. L’objectiu principal és aportar recursos als ajuntaments de la demarcació de Girona per satisfer despeses relacionades amb aquesta situació excepcional. El crèdit que s’hi ha assignat es distribuirà en funció del nombre d’alumnes matriculats de tots els centres autoritzats legalment.
 

Per atendre les despeses del curs 2019-2020 i pal·liar els efectes de l’anul·lació o la reducció de les quotes de les famílies arran de la Covid-19, es disposa de 171.500,00 €, import sobrant de la convocatòria de subvencions per a les escoles bressol i les llars municipals del curs 2018-2019. Un cop consultats els alumnes registrats durant aquest curs, n’hi ha un total de 4.723, per la qual cosa es podrien destinar 36 euros/alumne.
 

En total són 18 equipaments, que es detallen a continuació:

Escola de Dansa Municipal de Celrà.
Escola de Música Municipal de Banyoles.
Escola de Música Municipal El Gavià de l'Escala.
Escola de Música Municipal de Figueres.
Escola de Música Municipal de Girona.
Escola de Música del Gironès.
Escola de Música Municipal de la Jonquera.
Escola de Música Municipal de Maçanet de la Selva.
Escola de Música Municipal Xavier Montsalvatge d'Olot.
Escola de Música Municipal Issi Fabra de Puigcerdà.
Escola de Música Comarcal del Ripollès.
Escola de Música Municipal de Sant Feliu i Platja d'Aro.
Escola de Música Municipal Josep Carbó de Santa Coloma de Farners.
Escola de Música Municipal de Santa Cristina d'Aro.
Escola de Música Municipal Anselm Viola de Torroella de Montgrí.
Escola de Música Municipal de Tossa de Mar.
Escola de Música Municipal de Vidreres.
Conservatori de Música dels Pirineus de Puigcerdà (Berga i la Seu d'Urgell) 

 

Participació