Estiu 2020

Sant Joan les Fonts programa visites guiades aquest estiu per a descobrir el municipi

La primera serà aquest dissabte entorn les colades de lava del Molí Fondo i la zona del Boscarró

per NacióGarrotxa , Sant Joan les Fonts, 1 de juliol de 2020 a les 09:29 |
Un dels blíster descoberts a la zona de les Tres Colades, a Sant Joan les Fonts. | Martí Albesa.
Aquest estiu, Sant Joan les Fonts proposa descobrir alguns elements del seu patrimoni amb unes visites guiades i gratuïtes. La primera d'aquestes visites es farà aquest dissabte, 4 de juliol, a les set de la tarda i proposa gaudir d'un dels atractius més coneguts del municipi: les colades de lava.

Al llarg d'una hora aproximadament, es visitaran les colades de lava de Sant Joan les Fonts en dos punts del municipi (la zona del Molí Fondo, on trobem tres colades diferents, i la zona del Boscarró), tot coneixent com es creen i quines formes adapten. Es visitaran els blísters, un fenomen fruit de les colades de lava i pràcticament únic a nivell europeu i, es coneixeran tècniques d'estudi en colades de lava, entre altres curiositats.


La iniciativa, que s'emmarca en la voluntat de diferents organismes com Turisme Garrotxa d'apostar per al visitant de proximitat, cerca també reactivar l'economia local. A banda de la presència de visitants, les rutes permeten donar vida a una empresa amb seu a Sant Joan les Fonts, Fentours, que s'encarrega de tot el recorregut.

La visita és gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia a fentoursvisites@gmail.com o bé al telèfon 623 107 450 (Lídia). Es farà dissabte a les set de la tarda i el punt de trobada és a davant de l'Oficina de Turisme, on hi ha el pont romànic.


Al llarg de l'estiu s'aniran fent altres rutes. Així, la propera serà el 26 de juliol i apostarà per recórrer els comerços emblemàtics de Sant Joan dels anys cinquanta i seixanta.
 

Cartell de la primera visita guiada d'aquest dissabte. Foto: @santjoanfontsaj.

 

Participació