La Cua del Drac de les activitats d'estiu a Olot també es belluga aquest 2020

El Circ a la Plaça, la Música al Parc o el Cornamusam, entre d'altres, tornen a la capital de la Garrotxa per atreure el públic comarcal i el forani a la ciutat amb un munt de propostes

Algunes imatges del que es podrà viure aquest estiu a Olot.
Algunes imatges del que es podrà viure aquest estiu a Olot. | @OlotCultura.
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:51h
Després de l'experiment olotí aquest mes de juny dels Encontres a la segona fase, que més que atreure molt de públic ha servit per ajudar la gent de cultura de la Garrotxa a guanyar algunes de les garrofes perdudes, avui s'ha presentat per via telemàtica la programació d'activitats d'aquest estiu.

Sota el nom de La Cua del Drac enguany s'aporta un munt de propostes perquè, malgrat les conseqüències arran de la Covid-19 –bàsicament les mesures sanitàries i el distanciament físic–, tant el públic local com els visitants puguin gaudir de projectes que no decauen i s'adapten als nous temps, com el Circ a la Plaça –que s'estrena aquest 8 de juliol a la plaça de braus–,  la Música al Parc –els diumenges d'agost al Parc Nou– o el Cornamusam, del 27 al 30 d'agost, amb, entre d'altres, el ball de la Cabreta…, tot de prolegòmens al punt d'infelxió que seran, aquest 2020, les Festes del Tura durant la segona setmana de setembre.

Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa virtual (un tipus de convocatòria a mitjans que sembla que ha arribat per a romandre), el batlle d'Olot, Pep Berga, el regidor de Promoció de la ciutat, Estanis Vayreda, i la directora d'Arts Escèniques de l'Institut de Cultura, Tena Busquets.
 

Pep Berga i Estanis Vayreda han conduït la presentació de La Cua del Drac. Foto: @olotuit.


Berga i Vayreda han destacat que enguany l’Ajuntament d’Olot, les entitats i les empreses de la ciutat han entomat el repte de posar un marxa les activitats d’estiu i la reobertura d’equipaments i serveis de manera segura i adaptada a les necessitats de la ciutadania tot sumant esforços per a adequar les activitats a nous formats i normatives, amb les precaucions i mesures de seguretat necessàries per a emprendre l’estiu a Olot.  

Però, la programació d’estiu torna a Olot amb el segell de sempre: propostes musicals, de circ, castelleres, gastronòmiques, exposicions, d’esport a la natura i moltes més per esprémer al màxim la temporada. Gran part de les activitats programades són gratuïtes i tenen lloc a l’aire lliure i s’ha dissenyat una oferta de qualitat i diversa que satisfaci les preferències i els interessos de tothom, tenint en compte el públic local i el turisme de proximitat.  

Edició només digital de La Cua del Drac

L’edició de La Cua del Drac 2020 és íntegrament digital, se centra en els mesos de juliol i agost i es pot descarregar lliurement per a conèixer la programació de les activitats de forma setmanal. La Cua del Drac ofereix una graella de recursos diversos per a poder treure el màxim profit a les possibilitats que ofereix la ciutat i donar una oferta àmplia, completa i variada.  

En aquest sentit donarà cobertura a una programació d’estiu tant per al públic local com visitant, amb propostes gastronòmiques, festives, culturals i de descoberta de l’entorn que se situïn a Olot. I  com a novetat, enguany s’informarà dels equipaments públics i privats de la ciutat: museus, instal·lacions esportives, biblioteca, piscina, cinemes, etc. També s’hi podrà trobar La nostra recomanació de la setmana amb recomanacions diferents per fer a la natura, receptes gastronòmiques de cuina volcànica i d’altres informacions que poden ser d’interès per als visitants de la Garrotxa.  

Les activitats culturals es poden consultar a la pàgina web d'Olot Cultura i a l’aplicació mòbil Agenda Olot Cultura (a GooglePlay, a l'AppStore). A banda de les agendes web i de la difusió de material digital, la campanya inclou el canal de WhatsApp (650 051 998) on es  podrà rebré la informació de les activitats de forma setmanal a través dels dispositius mòbils.

Circ a la Plaça, Música al Parc, Cornamusam…

Pel que fa a la programació específica, la plaça de Braus es convertirà en un autèntic circ per acollir el cicle Circ a la Plaça els dies 8, 15, 22 i 29 de juliol amb  les propostes de  Save the Temazo de Col·lectiu Frenètic,  Koselig de Capicúa Circ, Envà d’Amer i Àfrica Circ Cia. i Ye Yorbayu de la Companya Vaques.

També  torna un any més, el cicle estival de Música al Parc, que aquest 2020 es farà els diumenges del mes d’agost al Parc Nou, i la segona edició del Parc Electrònic, per a gaudir de diferents activitats a l’aire lliure i a ritme de música electrònica.

Com a novetat musical, el Festival Internacional de la Cornamusa, que arribà ja a la XXIX edició, tindrà lloc del 27 al 30 d’agost  amb la tocada d’inici, el ball de la Cabreta, l’actuació d’RSK! i els concerts de cornamuses.

En la majoria d'aquests espectacles, que són de franc, enguany hi haurà la particularitat que caldrà descarregar-se una entrada gratuïta per assistir-hi, per tal de controlar l'aforament i repartir el públic de forma convenient. Precisament, Tena Busquets ha explicat que aquesta mesura es pren per saber qui és qui en cada activitat amb aforament de cares a poder-ne fer un seguiment en cas d'algun contagi.

Exposicions, rutes a peu o amb bicicleta, arròs als Tossols…
 
També es podran visitar diverses exposicions als Museus d’Olot i Olot Fotografia, tot i que s’ajorna pel 2021, oferirà la Mostra Confinada 2020 amb diverses exposicions a l’Hospici, a Can Trincheria i al Claustre del Carme. Per gaudir de la natura fent esport, hi ha l’itinerari autoguiat amb bicicleta a càrrec del Centre Logístic de Bicicletes (ATMA), Salta estiu! Kangoo Bootcamp, Ioga al Montsacopa i Connexió volcànica.  

D’entre les propostes més variades, trobem els Tallers a la fresca dels Xerrics d’Olot, les visites guiades a l'església del Tura i l’església de Sant Esteve, la Botiga al carrer, organitzada per l’Associació de Comerciants d’Olot i l’espectacle d’improvisació ple d’humor Comando Llibres, a càrrec de Teatre Impro.

Per últim, no ens oblidem de les activitats periòdiques al llarg de tot l’estiu com ara: Dijous arròs als Tossols del restaurant Les Cols, els sopars acompanyats de concerts acústics a la terrassa d’El Nou Firalet i l’oferta de  visites guiades i itineraris de descoberta de l’entorn natural i  sociocultural de la ciutat que ofereixen educArt, TOSCA Fentours.
 

Cartell de promoció de La Cua del Drac 2020. Foto: @OlotCultura.