L'Estiu Riu 2020 d'Olot decreix un 33% amb vuit-cents inscrits

Per contra, per causa de les mesures sanitàries, ha calgut augmentar en un 38% la contractació de monitors

Es considera clau poder oferir activitats de lleure per a la infància i l’adolescència.
Es considera clau poder oferir activitats de lleure per a la infància i l’adolescència. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:50h
Aquest dilluns, 29 de juny, és el tret de sortida de les activitats de l’Estiu Riu d’Olot, un conjunt de propostes que organitza l'Institut Municipal d’Educació i Joventut perquè infants i joves puguin gaudir al màxim de la temporada d’estiu. A més dels casals d’estiu i activitats esportives, aquests mesos i com sempre a la capital de la Garrotxa es pot participar de tallers de robòtica, de faràndula..., entre moltes altres propostes que s’ofereixen en el marc de l’Estiu Riu.

Un total de 797 infants i joves s’han inscrit a alguna de la vintena d’activitats d’estiu que es porten a terme a Olot. Suposa una disminució del 33% del nombre participants respecte a l’any passat, quan 1.025 infants i joves van prendre part de les diferents propostes. Des de l’organització s’atribueix aquest fet a la situació d’excepcionalitat arran de la Covid-19, que ha fet que algunes famílies hagin optat perquè els infants restin a casa.

Pel que fa als espais on es portaran a terme els casals i esplais d’Olot, s’utilitzaran l’Escola Malagrida, el Pla de Dalt, l’Escola Morrot i Bisaroques. Pel que fa als infants de 2 anys i tenint en compte el nombre d’inscripcions, finalment es realitzarà el casalet a l’Escola Bressol del Morrot.

Per poder oferir més varietat d’activitats i realitzar sortides i altres propostes, s’ha optat per ampliar el nombre de monitors per cada grup d’infants. Enguany, l’Estiu Riu comptarà amb 108 monitors i monitores de lleure (29 d’ells dedicats exclusivament a temes esportius), un increment del 38% respecte al 2019 quan es va comptar amb 67 professionals.

Activitats d’estiu, adaptades a les mesures sanitàries amb criteri educatiu

Amb motiu de la pandèmia i seguint les directrius establertes per la Generalitat de Catalunya, les activitats programades propiciaran el manteniment de la distància física, però amb un criteri educatiu.

Malgrat les dificultats que comporta aquesta mesura, s’ha considerat clau poder oferir activitats de lleure per a la infància i l’adolescència de la Garrotxa, tot i l’esforç i imaginació necessari per oferir activitats de qualitat, educatives i compatibles amb aquests requeriments sanitaris. A més, els monitors i responsables incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene personal, com rentar-se les mans.

 
Arxivat a