El Robolot tanca dissabte l’edició en línia de 2020 amb un acte especial

Tindrà lloc al Firalet d'Olot a partir de dos quarts de nou del vespre i comptarà amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró

NacióGarrotxa
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:38h
El Robolot 2020 arriba aquest dissabte al seu punt i final amb un acte especial de cloenda i lliurament de premis. Després d’una edició cent per cent digital, el certamen de robòtica didàctica referent a Catalunya, ha volgut organitzar un tancament presencial subjecte a una sèrie de mesures.

L’acte de cloenda es farà al passeig Bisbe Guillamet d’Olot, al Firalet, serà a l’aire lliure i comptarà amb una vuitantena d’assistents, amb invitació prèvia. Les mesures sanitàries de la Covid19 obliguen a limitar l’aforament presencial però, per tal d’arribar a tothom, s’enregistrarà tot l’esdeveniment i, posteriorment, s’emetrà en format digital.

L’esdeveniment comptarà amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, així com també del batlle d’Olot, Pep Berga.  
 
Projecció dels projectes guanyadors del Robolot 2020
 
L’acte de cloenda començarà amb la projecció dels diferents projectes guanyadors del Robolot online. Es podran veure els 11 treballs fets per nenes i nens de 8 a 15 anys que han estat seleccionats en el Concurs de Reptes 3D. Recordem que era un concurs a on es proposava dissenyar salvaorelles personalitzats per als sanitaris. També es podran veure altres accessoris que han elaborat els 35 participants al curs de “creació, disseny i impressió 3D online”, patrocinat per l’empresa Embotits Espuña i per Robolot Team, i impartit per les formadores d’Innova Didàctic durant els dies de confinament. 
 
L’activitat amb més èxit del Robolot 2020 ha estat la de programació de Reptes amb ArduinoBlocks. S’hi han inscrit més de 300 alumnes de centres de Catalunya i de la resta de Comunitats Autònomes i, finalment, s’han presentat 127 projectes vàlids. En aquesta categoria, a banda de premiar als participants de forma individual, també es premiarà a dos centres escolars, un de català i un altre de la resta de Comunitats Autònomes participants.
 

Els detalls de l'acte de cloenda del Robolot online. Foto: @ROBOLOT.


Presentació del mapa interactiu de dades de qualitat de l’aire
 
L’acte de clausura del Robolot 2020 també serà l’aparador d’un projecte en el que han participat un centenar de professors de 80 centres educatius de Catalunya. Porta per títol “Aprèn IOT mesurant la qualitat de l’aire” i ha estat impartit als Instituts de Ciències de l’Educació de quatre universitats catalanes (UdG, UPC, UdL i URV), per part de col·laboradors de Robolot Team amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat.

El resultat d’aquesta formació ha estat la creació d’unes estacions de mesura de qualitat de l’aire. En aquests moments ja n’hi ha 50 en funcionament a través de les quals podem conèixer els nivells d’humitat, temperatura, NO2, micropartícules i CO del centre educatiu a on estan instal·lades. A l’acte de dissabte es podrà visualitzar un mapa obert on es veuen reflectits tots aquests paràmetres.  
 
Un mapping a la façana de l’Ajuntament d’Olot  
 
I finalment l’acte acabarà amb la projecció d’un mapping a la façana de l’Ajuntament d’Olot. Entre tots els projectes presentats durant l’edició d’enguany, s’han seleccionat 12 treballs que es projectaran com a colofó final a l’acte de cloenda del Robolot 2020. Recordem que la temàtica del Concurs de Mappings ha estat l’agraïment a tots els sanitaris per la seva feina durant la pandèmia del COVID19.




Arxivat a