Cultura i Natura

Can Trona torna a la normalitat a mig gas a la Vall d'en Bas

Engega de nou l'Oficina de Turisme i l'exposició permanent i es reactiva l’aula pedagògica per als estudiants de selectivitat, mentre l'Ecomuseu cal adaptar-lo encara als nous temps

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 26 de juny de 2020 a les 09:32 |
Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas. | Arxiu ND.
Aquest divendres, 26 de juny, es reobren les portes de Can Trona, a Joanetes, després de gairebé tres mesos de tancament forçat per la imposició de l'estat d'alarma. Els primers serveis a normalitzar-se seran els de l’Oficina de Turisme i l’espai expositiu Made In La Vall d’en Bas, que es podrà visitar de forma lliure i gratuïta, com s’ha fet sempre des de l’obertura de l’equipament.

Per a garantir la seguretat dels visitants s’ha col·locat una mampara sobre el taulell de recepció i s’han establert diversos punts per a poder rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.


Turisme i Bas de Màgia

També, s’ha imprès codis Qr amb el mapa i diverses rutes per fer a peu per la Vall d’en Bas. Els turistes podran escanejar aquests codis i tenir tota la informació del municipi als seus dispositius mòbils, una forma d’evitar el contacte i també d’estalviar i reduir paper.


Un altre atractiu que s’intentarà incentivar entre els visitants és l’ús de l’app Bas de Màgia, ja que aquest projecte, iniciat el gener de 2018, permet dur a terme una visita guiada de forma autònoma. Bas de Màgia és una aplicació mòbil per a descobrir la Vall d’en Bas de forma lúdica i didàctica. A través dels relats i dels jocs que s’hi proposen es poden visitar els racons més emblemàtics del municipi, conèixer la cultura popular, les tradicions, el patrimoni i els productes locals.


El joc es desenvolupa en 7 itineraris, un a cada poble de la vall. Cada ruta està protagonitzada per un esser màgic i s’articula a l’entorn d’un eix temàtic com són els pagesos de remença, els bandolers o la vida a pagès, entre altres.
 

Torna l'aula d'estudi de Can Trona. Foto: @ajuntamentbas.


Aula d'estudi per als estudiants de selectivitat

L’obertura de Can Trona comença, a més, amb una campanya especial per a reactivar l’aula pedagògica com a espai d’estudi. A partir d'avui els estudiants de la selectivitat podran venir a preparar-se els exàmens en aquest espai, que compte amb connexió lliure a internet i un ambient de treball relaxat. L’aforament serà limitat a 12 persones fins a esgotar places.

Pel que fa a l’Ecomuseu, de moment, estarà tancat al públic perquè la majoria de dispositius són tàctils i no estan adaptats a la nova normalitat.

Els horaris de l’equipament són de dimecres a diumenge de 10h a 14h. Divendres i dissabtes també s’obrirà de16h a 19h.
 

Cartell informatiu sobre l'aula d'estudia a Can Trona. Foto: @cantrona.


 

Participació