El Parc Nou d'Olot enceta el cicle de xerrades «Acompanyament emocional en temps de crisi»

El terapeuta Joan Rodríguez i el psicòleg Pablo Palmero hi parlaran avui a les set sobre la por, el 3 de juliol sobre la ràbia i el 10 de juliol sobre la tristesa i el dol

El bell entorn del Parc Nou d'Olot.
El bell entorn del Parc Nou d'Olot. | Roger Ortiga.
NacióGarrotxa
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 9:30h
"Acompanyament emocional en temps de crisi" és un cicle de tres xerrades que es farà al Parc Nou d'Olot a càrrec del psicòleg Pablo Palmero i el terapeuta i docent Joan Rodríguez, un acte per a tots els públics per a parlar en grup sobre tres emocions freqüents durant la crisi sociosanitària que estem vivint: la por que desperta la incertesa en l'àmbit de la salut i l'economia; la rabia ocasionada per la pèrdua de drets i qualitat de vida; i, la tristesa i el dol pel contacte amb la fragilitat, la nostra efímera realitat i la mort de persones properes.

Quan aquestes emocions són viscudes d'una manera natural i respectuosa ens orienten i situen en la realitat; quan hi lluitem, per contra, es creen experiències confuses, de patiment i fins i tot destructives.

En aquestes trobades els organitzadors ens oferiran una visió clarificadora i integradora per aprendre a acompanyar-nos a nosaltres mateixos d’una manera més curosa.
 
Les trobades es realitzaran a l'aire lliure a les set de la tarda en el bell entorn del Parc Nou d'Olot:

    •    26 de juny: la por.
    •    3 de juliol: la ràbia.
    •    10 de juliol: la tristesa i el dol.

Es recomana que cadascú porti un coixí o màrfega per a seure a la gespa; es reservaran cadires per a gent gran. Hi haurà servei de bar per a qui ho desitgi. L'activitat s'ajornarà en cas de pluja.

Cartell del cicle de xerrades al Parc Nou. Foto: @respectum.


Pablo Palmero és psicòleg general sanitari, amb 20 anys d'experiència en l'àmbit psicoterapèutic. És autor de diversos llibres de psicologia i articles de divulgació.
Més informació a Pablopalmero.com.
 
Joan Rodríguez és terapeuta d'integració psicocorporal, amb més de deu anys d'experiència en consulta privada. Màster en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar (2018, UB). Té experiència en el tractament d'homes agressors, dones maltractades i adolescents amb conductes disruptives als instituts d'ensenyament. És professor universitari i docent en cursos, seminaris i xerrades des de 1995. Fisioterapeuta (1994, UAB). Expert assessor del Comitè Ètic de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, i coordinador d'una unitat d'aïllament a una residència de gent gran durant el confinament del coronavirus. Director de Respectum, centre de desenvolupament humà i relacions respectuoses.





Arxivat a