La Vall d’en Bas enceta la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Diverses propostes, com jocs, videojocs o exposicions en línia conformen l'aposta del municipi per a ser més eficients i sostenibles

Imatge del vídeo de promoció de la Setmana de l'Energia d'enguany,
Imatge del vídeo de promoció de la Setmana de l'Energia d'enguany, | @energiacat.
NacióGarrotxa
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:39h
Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats virtuals al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

Per començar, a la Vall d'en Bas ahir mateix es va fer una sessió en línia sobre la ‘Factura elèctrica i la contractació d'energia verda’, on es va fer conèixer el contingut de la factura elèctrica i les opcions de contractació d'energia verda. També s'informà dels canvis tarifaris que la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) té previst aplicar.

A banda de les diverses sessions en línia que hi hauran al llarg de la setmana també proposen una activitat d’àmbit familiar diferent per a cada dia. Proposem, per exemple, un primer repte: ‘Continuem apostant per un món de colors’! En aquest vincle us podreu descarregar un pòster per pintar.


L’objectiu és contribuir a difondre un missatge ecosistèmic: que els éssers humans no estem separats del medi ambient, sinó que en formem part i, alhora, ens dona vida. Estem fets de l’aire que respirem, de l’aigua que bevem i dels aliments que ingerim de la terra. Per tant, malmetre el medi és, en definitiva, perjudicial per a nosaltres. Parlem d’un món de colors, perquè volem transmetre la idea que si generem menys residus, si tots ens movem a peu, en bicicleta o transport públic, i si tots estalviem energia…, tindrem ciutats menys contaminades i menys grises; ja que recuperarem els colors del cel, dels arbres, de les flors, de les papallones, etc.

També, es pot visitar l’exposició virtual Actuem amb Energia, una mostra interactiva sobre el canvi climàtic que, a més, inclou una sèrie de jocs per a infants que es poden anar completant a mesura que se segueix.

Una altra proposta, igualment interactiva, és el joc Hola Watty!, un videojoc que consisteix a aconseguir compensar les fitxes ineficients aparellant-les amb les fitxes eficients de cada acció energètica.

Cadascú pot tenir cura del medi ambient amb accions quotidianes, per això el pòster inclou un apartat per escriure un missatge on us demanem que penseu i escriviu què esteu fent o què creieu que podeu fer per ajudar a preservar el medi ambient i, així, la salut del planeta i, per tant, de les persones que l’habitem. Podeu fer una foto del vostre pòster final, amb el missatge escrit, i compartir-lo a les xarxes: Facebook i/o Twitter.
 
Arxivat a