Comença la Festa Major de Sant Joan les Fonts adaptada a les circumstàncies

La Comissió de Festes aposta per Ràdio Sant Joan com a peça clau per a poder gaudir-ne

NacióGarrotxa
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 11:20h
La Comissió de Festes de Sant Joan les Fonts dóna el tret de sortida avui, dimarts 23 de juny, a la Festa Major d’enguany, que s'adapta a les condicions imposades per l'estat d'alarma arran de la pandèmia de la Covid-19.

En un comunicat fet públic la setmana passada, els organitzadors assenyalaven que “no es podrà celebrar la Festa Major tal com es coneix per temes de salut pública i responsabilitat social”.

La celebració d’enguany, doncs, s’ha pogut fer gràcies a l’esforç de la Comissió de Festes, que ha sabut reinventar el programa per a mantenir la flama d’un dels esdeveniments més importants del calendari festiu santjoanencs. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es vol reconèixer la tasca que han dut a terme els seus membres per a tirar-la endavant.
 

Un dels muntatges del Sant Joan les Flors que enguany no es repetirà. Foto: Martí Albesa.


Programa de la Festa Major

Dimarts 23 de juny
Concurs de Pintura de Ràpida organitzat per l’Escola Municipal de Belles Arts.Inscripcions de 09h a 10.30h a l’Escola  de Belles Arts. Consultes a info@escolabellesarts.cat o al 972 29 12 02. Bases del concurs apart.

17h. Sortida de la Flama del Canigó des de la Vall de Bianya, arribada al Prat de Can Miquelet i lectura del Manifest – Organitza Òmnium Cultural.

19-20h.  Veniu a la plaça més propera al vostre domicili: Can Miquelet,  plaça de la Carpa, plaça de les Fonts, davant de la Torre Blanca a Peracaula, placeta de Cal Rei i espai davant l’antic Autoservei Roser. Tenim un petit obsequi per a vosaltres.

20.30h Pregó de Festa Major a Can Miquelet a càrrec de la Pilar Puigdemont (La Pilar Comadrona). Retransmissió per Ràdio Sant Joan.

21.30h Encensa de la foguera de Sant Joan, al mateix lloc.

23h. Focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Igual. Seguidament, programa especial i música de revetlla a Ràdio Sant Joan.

Dimecres 24 de juny
12h Missa solemne de Festa Major a l’església parroquial.

12.30h. Engalanament del Balcó, fem el Vermut ben arreglats i mudats des de casa.

Nens i nenes, demostreu les vostres habilitats al TIK-TOK, també tindreu premis. Ho podeu enviar a l’Instagram de comissiodesantjoanlesfonts o per whatsapp al 626 928 132, 615 494 579 i 696 886 424. Feu-nos arribar les vostres fotos, entrareu a concursos i podreu guanyar grans premis

De 17h a 20h Programa especial de Festa Major a Ràdio Sant Joan. Emissora 107.00 FM. Farem un recorregut per la història de la Festa de Sant Joan, parlarem amb antigues comissions que han fet possible la Festa Major i també proclamarem la Pubilla i l’Hereu.

Aquest any hem volgut ajudar els establiments, comerços i negocis del poble. La col.col·laboració de cada any l’hem fet a la inversa…..

Divendres 26 de juny
A les 22h al prat de Can Miquelet vetllada teatral a càrrec de la Companyia Improshow que ens farà riure i passar una molt bona estona. Acte organitzat conjuntament amb Els Colats.

Recordem que en tots els nostres actes garantirem la seguretat i distàncies per tal de gaudir al màxim de la nostra festa.
 

El cartell del programa de la Festa Major d'enguany. Foto: @santjoanfontsaj.



Aquesta adaptació de la Festa Major a la nova realitat se suma a diferents esdeveniments que s’han cancel·lat o postposat per a més endavant. És el cas de la Festa del Roser, la Festa de la Canya, la Fira del Tastet o el Sant Joan les Flors i la Nit de les Dones d’Aigua, aquestes dues últimes organitzades directament per l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

En el cas de la Festa Major de Sant Joan les Fonts, el consistori entén perfectament la decisió de la Comissió i continua al seu costat per a tirar endavant els actes que es preparin.
 

Cartell de la Festa Major d'enguany que s'intentarà celebrar des de casa. Foto: CFSF.


Amb aquesta decisió, Sant Joan les Fonts és ja el segon municipi de la Garrotxa que ha de canviar els actes de la Festa Major. Just aquest passat cap de setmana va ser el torn de la de Sant Feliu de Pallerols que va aplegar esforços perquè tots els pescallunes poguessin gaudir-ne també des de casa.




Arxivat a