arts plàstiques

Olot Cultura dóna suport a quatre artistes locals que exposaran al Museu de la Garrotxa

Tate Lucena, Adrià Gamero, Alícia Vogel Vogel i Dolors Rusiñol mostraran la seva obra l’any que ve en tres exposicions a la Sala Oberta 2

per NacióGarrotxa, Olot | 23 de juny de 2020 a les 09:13 |
«Flower me», de l'artista olotina Alícia Vogel. | @OlotCultura.
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Institut de Cultura d’Olot dóna suport per a la producció d’exposicions als artistes locals visuals contemporanis Tate Lucena, Adrià Gamero, Alícia Vogel Vogel i Dolors Rusiñol. Tots ells mostraran l’any vinent les seves obres en tres exposicions temporals a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa. A més, algunes de les obres dels quatre artistes que s’hi mostraran passaran a formar part del fons del museu.

Alícia Vogel Vogel (Olot, 1991) i Adrià Gamero Casellas (Olot, 1988) són dos joves artistes que estan realitzant uns treballs singulars i molt sòlids amb una projecció notable tot i la seva edat.


Vogel Vogel s’ha especialitzat en art tèxtil i disseny d’estampats. La seva obra sol ser obscura, plena de símbols i amb personatges naïfs que creen una sensació d’incomoditat i curiositat a l’espectador.

Gamero, per la seva banda, posa el focus en el paisatge i en les realitats que sovint passen desapercebudes. Les seves creacions aporten una nova mirada a l’entorn, a través de diferents tècniques de reproducció com la xilografia o el gravat.  

 

«Vademort», una de les obres de l'artista olotina Tate Lucena. Foto: @OlotCultura.


Tate Lucena (Olot, 1960) és una artista que sempre ha mogut els seus projectes lluny de les galeries i els canals artístics més oficials, tot cercant el contacte directe amb la gent. Després de tota una vida de dedicació a la pintura, des del Museu de la Garrotxa es vol difondre el treball d’aquesta artista olotina molt poc coneguda als cercles de la capital garrotxina.  

 
Dolors Rusiñol Masramon (Vic, 1959; viu i treballa a Olot) havia de mostrar la seva obra a la Sala Oberta 2 entre el 28 d’abril i el 28 de juny. Aquesta exposició ha estat reprogramada al proper 2021. Rusiñol ha desenvolupat, al llarg de la seva vida, una tasca pedagògica a l’Escola d’Art d’Olot i una carrera artística personal a través de la pintura i del gravat. La seva obra sempre gira al voltant de personatges que duen a terme accions reals i quotidianes en entorns contradictoris. 


Aquesta acció de suport a la producció d’exposicions d’artistes locals s’emmarca dins el projecte d’Encontres a la segona fase que ajuda al sector cultural olotí a sortir de la crisi causada pel coronavirus.  

 

 

Participació