VÍDEO L'Escola Malagrida d'Olot celebra no haver perdut la línia pública de P3

En un acte davant del centre educatiu, en companyia del batlle i de regidors de tots els grups polítics de l'Ajuntament, l'AMPA demana consens de cara a la nova zonificació del mapa escolar

Mestres, pares, alumnes i polítics davant de l'Escola Malagrida.
Mestres, pares, alumnes i polítics davant de l'Escola Malagrida. | Foto: Xavier Borràs.
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 22:40h
L'Escola Malgarida d'Olot en ple –Consell Escolar i AMPA– ha celebrat aquest dilluns a la tarda, en companyia dels grups municipals i el batlle de l'Ajuntament, haver aconseguit mantenir la línia pública de P3 que perillava d'ençà que el Departament d'Educació de la Generalitat va advertir que se suspendria aquest grup als centre educatiu.

Quatre mesos després de les primeres mobilitzacions per a reivindicar el manteniment dels dos grups de P3 per al curs 2020-2021 la convocatòria ha aplegat una trentena de mestres, pares i mares, sempre en companyia de la gegantona Fada Grida.


En el manifest de "celebració" llegit durant l'acte s'ha agraït la complicitat dels partits de l’Ajuntament d’Olot, el sindicat USTEC-STEs, la Intersindical, el Departament d’Ensenyament i les AMPA de la resta d’escoles de la ciutat.

La unitat aconseguida és la que demanen ara perquè s'aconsegueixen més objectius, com una planificació prèvia arran del decret d'assignacions, a més d'una nova zonificació del mapa escolar a la ciutat que sigui de consensuada i que de cara al curs 2021-2022 haurà d'afrontar el Consell Escolar Municipal. De fet, aquesta escola pública comparteix zona amb tres escoles concertades i l’AMPA creu que l’acumulació de línies públiques i concertades en aquest sector de la ciutat és “si més no, discutible”.

Un altre criteri a tenir en compte d'ara en endavant a l'hora de decidir o no tancar grups escolars seria els de la matrícula viva. En el manifest es recorda, precisament, que l’històric dels darrers tres anys és de 14 alumnes que es matriculen de juny a setembre als centres de la ciutat, però el degoteig d'alumnes nouvinguts durant el curs és de 20 alumnes de P3.

També, han reclamat fer un canvi en la política educativa en el sentit de concebre l'educació no com una cuna despesa  sinó com una inversió. Igualment, han lamentat que pel cap baix 350 famíies d'arreu del país no podran assistir a l'escola que havien triat.

Quatre mesos de mobilitzacions i notícies


Arxivat a